пʼятниця, 24 травня 2019 07:45

Наталія Радукан п'ять місяців ховала тіло матері у погребі

Автор: TSN.UA
  Наталія Радукан із села Митків Заставницького району Чернівецької області стоїть біля погреба, в якому тримала мертву матір. Не мала грошей, аби поховати її, пояснила слідчим
Наталія Радукан із села Митків Заставницького району Чернівецької області стоїть біля погреба, в якому тримала мертву матір. Не мала грошей, аби поховати її, пояснила слідчим

— Не раз питалася в Наташі, де мама. Казала, що відвезла в Чернівці до подруги. Там за нею дбають, платить за це гроші. Поводилася спокійно — ні нервів, ні переживань, — каже листоноша села Митків Заставницького району Чернівецької області 42-річна Наталія Пужняк про односельчанку Наталію Радукан, 35 років.

Вона з цивільним чоловіком 45-річним Віталієм Фенюком п'ять місяців у погребі ховала труп матері 89-річної Акиліни Василівни. Весь цей час отримувала за довіреністю її пенсію — всього понад 8 тис. грн.

— Віталік — місцевий. Як зійшовся з Наталкою, то жили в Чернівцях. Мали там трикімнатну квартиру. Минулої осені її продали й купили хату в нашому селі. Приїхали сюди із сином, він перший клас закінчує, і батьками Наталі, — про­довжує Наталія Пужняк. — Тихі, спокійні люди. На базарі торгували. З того мали копійку. Алкоголем не зловживали і під заборами не валялися.

Пенсію за своїх батьків отримувала Наталія. Спочатку — на картку в Приватбанку. Потім — за дорученням у листоноші.

— Не могли відмовити, бо мала завірене доручення від Пенсійного фонду. Якось за раз забрала порядку 12 тисяч гривень, — каже листоноша. — Потім її батько почав скаржиться, що над ним дома знущаються. Він старенький — під 90 років, глухий. Попросився в лікарню, що в сусідньому селі. То відвезли діда туди. А на маму продовжували видавати гроші Наталці — по 2200 щомісяця.

— Ще перед Різдвом обнаружили, що бабки дома нема, — згадує Наталія Пужняк. — Де ділася — Наташа пояснити толком не могла. Потім і сама з дитиною кудись поїхала. Віталій теж у тій хаті не жив, стояла пусткою. У село Наталка навідувалася лише по материну пенсію. Останній раз — 16 травня. Виплат тоді не було. Сказала, аби приходила через пару днів. Тим часом із сільським головою пішли в поліцію. Просили розібратися, що з бабою. Її тіло вони знайшли в погребі. Лежала на ступеньках ногами вперед. Люди у селі в шоці від такого кощунства. У багатьох давлєніє піднялося від нервів.

У Миткові Наталя Радукан із родиною жили в будинку на чотири кімнати.

— Хатка доглянута, простора, — каже сільський голова Анатолій Манчуленко, 38 років. — Про людей, які її купили, мало знаю. Нічим не вирізнялися, тихі. Скарг на них не отримував. Аби знали, що мають якісь проблеми, помогли б.

Поліцейським Наталія Радукан сказала, що тіло матері тримала в погребі, бо не мала грошей на похорон.

— Що мама мертва, обнаружили утром 2 січня, — розповідає Наталія Радукан. — Грошей на похорон не було. То замотали тіло в одіяло і знесли в погреб.

Чи своєю смертю померла жінка — мають установити експерти.

— Зробити це складно. Тіло майже розклалося. Направили його на судово-медичний розтин, — каже 36-річний Петро Токар з районного відділення поліції.

Триває слідство. Наталю Радукан можуть оштрафувати за шахрайство.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Радукан п'ять місяців ховала тіло матері у погребі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі