Ексклюзиви
вівторок, 20 серпня 2019 07:06

Нападника на Діану Хріненко шукали 10 місяців
2

Миколу Середницького з Трепівки Знам’янського району Кіровоградщини підозрюють у вбивстві 16-річної Діани Хріненко із села Суботці. Дівчина зникла у ніч на 25 серпня торік. За сім місяців її останки знайшли закопаними в полі сусіднього села
Фото: ФОТО З САЙТА FACEBOOK.COM
Миколу Середницького з Трепівки Знам’янського району Кіровоградщини підозрюють у вбивстві 16-річної Діани Хріненко із села Суботці. Дівчина зникла у ніч на 25 серпня торік. За сім місяців її останки знайшли закопаними в полі сусіднього села

15 серпня Ленінський райсуд Кропивницького арештував 27-річного Миколу Середницького із села Новотрепівка Знам'янського району. Його підозрюють у вбивстві 16-річної Діани Хріненко із сусіднього села Суботці.

На слід Миколи поліція вийшла півтора місяця тому. Ховався в Польщі. 13 серпня там його затримали тамтешні правоохоронці.

— Я бачила докази і вірю, що поліцейські зробили свою роботу. Це саме та людина, яка забрала життя моєї дитини, — плаче мати Діани 36-річна Олена Хріненко. — Тепер чекаємо на справедливе рішення суду. Він заслуговує найвищого покарання.

Діана зникла у ніч на 25 серпня торік. Пішла на свято до Дня Незалежності й не повернулася. Дорогою додому розмовляла по телефону зі своїм хлопцем. Він тоді проходив строкову службу. Встигла сказати, що в неї з голови йде кров. Уранці рідні знайшли за 300 м від дому її розбитий телефон і краплі крові, що вели до траси.

26 березня під час польових робіт поблизу села Нова Поляна натрапили на людські останки — за 12 км від села, де жила дівчина. Були закопані на глибині 60 см. Те, що вони належать Діані, підтвердили три експертизи.

— Підозрюваний перший раз виїхав до Польщі через п'ять днів після вбивства дівчини. Вдруге — коли знайшли її тіло, — розповідає Роман Козьяков з обласної поліції. — Слідство має беззаперечні докази його причетності — ДНК дівчини із чохлів заднього сидіння автомобіля.

Слідство встановило, що близько першої ночі Микола Середницький їхав Суботцями "Жигулями" п'ятої моделі. Побачив незнайому дівчину, яка йшла вулицею та розмовляла по телефону.

"У цей момент в нього виникло бажання її вбити. Вдарив по голові невідомим тупим предметом. Проламав череп, у результаті чого померла. Також мала переломи правого зап'ястя, нижньої щелепи та поперекового хребця", — йдеться в матеріалах справи.

Після цього поклав тіло в авто, відвіз і закопав у полі неподалік села Нова Поляна. Це підтверджують і дослідження телефонних з'єднань. Вишки зафіксували сигнал телефона Миколи на вул. Вишневій у Суботцях і біля поля, де знайшли рештки тіла.

Чоловік провину заперечує.

— Тієї ночі відвозив брата з Трепівки у Високі Байраки. Тому й зафіксували сигнал телефона в тому місці, — сказав.

Як кров убитої опинилася на чохлі сидіння машини, пояснити не зміг. Сказав лише, що обшук проводився без його присутності. Куди забрали вилучене — йому невідомо. Ні дівчину, ні її родину раніше не знав.

Микола Середницький родом із села Гнатівка Добровеличківського району. Мати покинула його після народження. Батько помер, коли йому було 4 місяці. Його виховували дядько й баба.

У 21 рік потрапив за ­ґрати за крадіжку машини, відсидів два роки. Живе у цивільному шлюбі з Юлією Черпак, 25 років. Мають доньку 4-річну Раїсу. Рідні не вірять у те, що Микола — убивця.

— Його не було тої ночі в Суботцях, дєвочку ту він не знав. Поліцейським просто треба справу закрити. От і знайшли підходящого — сирота, із судимістю, — каже Юлія Черпак. — Забрали чохли з машини, і бистро найшлися уліки. А він нікуди не тікав. У Польщу поїхав із двоюрідними братами, працював на стройці.

Жінка підтверджує, що в ніч убивства Микола підвозив двоюрідного брата 27-річного Андрія Кравцова.

— Того дня ми картоплю вибирали. Андрєй у кафе відпочивав. Десь в 11 часов вечора попросив відвезти його додому. Коля согласився. Вскорі вернувся додому й більше нікуди не їздив. Наступного дня вів себе, як обично. Він хороший чоловік і батько, — додає. — Поки йшло слідство, допитували мене, інших родичів. Колю навіть в очі не бачили. Схопили в Польщі. Одяг на ньому порвали, троє суток десь ховали, не кормили. А після того, як закрили, в сім часов утра поліцейські приїхали до нас двома машинами. Я без адвоката їх не пускала. Погрожували, що виб'ють двері та будуть шукати докази. Думаю, у них їх недостатньо, щоб Колю посадити. Їх не шукати, як підкидати хотіли.

Поліцейські дочекалися адвоката підозрюваного і тільки тоді почали обшук будинку.

Односельці Миколи неохоче коментують його затримання.

— Він наче й запальний, але щоб убити — не знаю, — каже Людмила, прізвища не називає. — Хоча є ті, хто вірить у його причетність. Тут головне докази, проти них не попреш.

Миколі загрожує 15 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Нападника на Діану Хріненко шукали 10 місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути