вівторок, 14 серпня 2018 06:51

Напад на Катерину Гандзюк розслідуватиме СБУ

Розслідування нападу на радницю міського голови Херсона 33-річну Катерину Гандзюк передали Службі безпеки України. На цьому наполягла потерпіла через недовіру до роботи місцевої поліції.

"Відвідав Катерину Гандзюк. Стан важкий. Але дух незламний. Почув її версії причин нападу на неї. З огляду на це прийняв рішення передати слідство до центрального апарату СБУ", — написав у "Фейсбуку" генеральний прокурор Юрій Луценко, 53 роки.

На Катерину напали поблизу під'їзду власного будинку вранці 31 липня. Невідомий чоловік вибіг з-за кущів, вилив на неї концентровану сірчану кислоту й утік. Отримала хімічні опіки понад 30% тіла — голови, обличчя, лівої руки й ноги, передньої частини грудної клітки, лівого ока. Її госпіталізували до реанімації. За добу перевели на лікування до столиці. Надали державну охорону.

Катерина Гандзюк — відома у місті громадська активістка. Виступала проти проросійських чиновників і окремих представників поліції.

3 серпня правоохоронці затримали підозрюваного в нападі. Ним виявився місцевий житель — 39-річний Микола Новиков. Його арештували на два місяці. На суді чоловік стверджував, що того дня був у наметовому містечку поблизу моря в селі Приморське — за 90 км від Херсона. Це підтвердили його сестра та двоє свідків зі Львова, з якими відпочивав.

— Знаємо Миколу два роки. Нас познайомила його сестра, — розповідає свідок Ольга Антонишин. — На морі відпочивали п'ять днів. Микола постійно був з нами, нікуди не відлучався.

7 серпня на сайті Нацполіції з'явилися фото другого підозрюваного в нападі. Чоловік має татуювання на правій руці.

Зараз ви читаєте новину «Напад на Катерину Гандзюк розслідуватиме СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі