Ексклюзиви
середа, 30 січня 2008 07:04

Начальника екологічної інспекції затримували з автоматами

Автор: фото: Дмитро ГАМАШ
  Бригада швидкої допомоги виводить із приймальної начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області Степана Столярського (ліворуч). Його дружина Оксана (праворуч) годину стукала у двері, вимагаючи зустрічі з лікарями
Бригада швидкої допомоги виводить із приймальної начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області Степана Столярського (ліворуч). Його дружина Оксана (праворуч) годину стукала у двері, вимагаючи зустрічі з лікарями

Минулої п"ятниці працівники Львівського обласного управління Служби безпеки України затримали начальника Державної екологічної інспекції  області Степана Столярського, 40 років.

Близько полудня до його приймальні зайшли четверо оперативників і троє чоловіків з автоматами. Столярського в кабінеті не було. Двері вибили.

— Такий тріск почувся, ніби там щось вибухнуло, — згадує головний бухгалтер Любов Дашківська, 50 років. — Усі вибігли в коридор. Прийшов начальник. Із приймальні нас виштовхали, нічого не пояснивши.

— Сказали лише, що проводиться оперативне розслідування, — додає начальник відділу оперативного контролю Василь Стрищак, 38 років. — Зачинилися зі Степаном Мирославовичем та його секретаркою.

Через півгодини до інспекції викликали "швидку": у Столярського схопило серце. Близько першої приїхала його дружина Оксана, 38 років. Спробувала пройти до кабінету, вимагала зустрічі з лікарем. Однак автоматник виштовхав жінку за двері. Столярського вивели десь о 14.00.

— Дівчата, дивіться за кабінетом, щоб нічого не підкинули, — кинув підлеглим начальник. Медики підтримували його під руки. Під конвоєм він сів до карети "швидкої". — Це політичне замовлення. Хтось хоче зайняти мою посаду.

Із гіпертонічним кризом Столярського шпиталізували в обласному кардіоцентрі.

— Охорони біля Степана Мирославовича немає. Він звичайний пацієнт, — каже його адвокат Богдан Лукашик, 28 років. — Я вже подав клопотання в обласну прокуратуру, бо мій клієнт не вчинив жодних дій, які можна було б кваліфікувати злочином. Ніякого обвинувачення не висували. Сподіваюся, прокуратура зреагує оперативно.

Секретарку Оксану Гембусь, 24 роки, силовики тримали у приймальній до 17.00. Після цього повезли на відтворення подій. Двері кабінету опечатали й поставили охорону.

У прес-службі управління СБУ у Львівській області кажуть: стосовно начальника екологічної інспекції виконували постанову суду. Його, мовляв, підозрюють у хабарництві. Нині проводять слідчі дії.

Степан Столярський родом із села Стрілків Стрийського району на Львівщині. В органах охорони навколишнього середовища із 1999 року. На посаду начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області прийшов торік у березні. 16 липня 2007 року одним із перших прибув на місце аварії цистерн із жовтим фосфором на перегоні Красне—Ожидів у Буському районі області. Із дружиною живуть у Львові, виховують двох дітей: 18-річний син Михайло навчається у ЛНУ ім. І.Франка, 15-річна дочка Оксана школярка.

Минулої середи уряд призначив нового начальника Державної екологічної інспекції України. Ним став Микола Костров, 57 років.

Зараз ви читаєте новину «Начальника екологічної інспекції затримували з автоматами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути