четвер, 10 липня 2008 07:13

Начальник райвідділу міліції їхав п"яний за кермом

Наприкінці червня дорожні автоінспектори Тернопільщини затримали начальника Зборівського райвідділу міліції 51-річного Анатолія Гунька. Чоловік перебував за кермом у стані сп"яніння.

Протягом червня на Тернопільщині виявили шістьох правоохоронців різних рангів, які керували автомобілями напідпитку. Усі їхали в неробочий час. Медичне обстеження проходити відмовилися. В обласній дисциплінарній інспекції підтвердили ці факти.

— Це не є таємницею. Більше не буде лібералізму, але зачекайте завершення перевірки, — зазначає начальник дисциплінарної інспекції Тарас Дорочинський.

Якщо підтвердиться факт водіння в стані сп"яніння, усіх звільнять за наказом начальника обласної міліції Віталія Максимова.

— Якщо звичайного водія штрафують, то правоохоронця звільняють. Цього року за водіння в нетверезому стані в області звільнено чотирьох працівників міліції, — каже старший інспектор обласної Державтоінспекції Микола Лецкалюк.

Анатолій Гунько готувався вийти на пенсію, написав рапорт.

За півроку до в"язниці сіли 8 правоохоронців

Із початку 2008 року проти міліціонерів порушили 256 кримінальних справ, 244 правоохоронці звільнили. До в"язниці за півроку сіли 8 міліціонерів. Злочини викрила Служба внутрішньої безпеки Міністерства внутрішніх справ.
— Ми опрацювали більше 4 тисяч звернень громадян про неправомірні дії працівників міліції, — каже начальник Служби внутрішньої безпеки Василь Слободяник. — Найбільше кримінальних справ проти правоохоронців у Донецькій, Одеській, Луганській, Харківській областях, Криму та Києві.
За словами полковника, найчастіше порушують закон працівники державтоінспекції, карного розшуку, дільничні міліціонери та слідчі.
— Більшість злочинів — це незаконне затримання, побиття та вимагання хабарів, — каже Слободяник.
Службу внутрішньої безпеки створили при міністерстві в липні 1992 року. Однак міліціонери зауважують, що активно працювати вона почала лише в 2005–2006 роках.

Людмила БАШКІРОВА

Зараз ви читаєте новину «Начальник райвідділу міліції їхав п"яний за кермом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі