четвер, 26 лютого 2009 19:18

На залізничних переїздах бачать привид жінки

Автор: фото: УНІАН
  Залишки автомобіля біля села Вересоч Куликівського району Чернігівської області. 13 січня 2009 року потяг зіткнувся із легковиком. Загинули дві людини
Залишки автомобіля біля села Вересоч Куликівського району Чернігівської області. 13 січня 2009 року потяг зіткнувся із легковиком. Загинули дві людини

Менш як за рік на залізничних переїздах Чернігівської області загинуло понад 10 людей. Легковики збиває потяг Київ—Санкт-Петербург. Машини лише світлих кольорів. У аваріях не вижив ніхто.

2 лютого опівдні неподалік села Анисів Чернігівського району потяг ударив "жигулі" шостої моделі. Швидкість локомотива становила близько 90 км/год. За кермом автівки був 38-річний чернігівець Олег Русманенко, поруч — його мати Галина Митрофанівна, 70 років. Їхали у село Вересоч Куликівського району на похорон до родичів.

— Дії водія здалися мені дивними, — згадує Микола Бас, машиніст потяга. — Він під"їхав до переїзду, зупинився на сигнал світлофора. Коли поїзд був поряд — водій різко стартонув. Я ввімкнув екстрене гальмування, та уникнути зіткнення не вдалося.

Від удару "жигулі" розірвало навпіл. Передня частина й двигун відлетіли на 30 м. Салон підім"яло під локомотив, тягло по колії майже 800 м. Водій і пасажирка загинули. Щоб дістати їхні тіла, рятувальники розпилювали рештки автомобіля. Аби потяг міг поїхати далі, йому розрізали передній відбійник. Рух затримали на 2 год. 20 хв.

— Я мав бути з братом і матір"ю, — розповідає 44-річний Олександр Русманенко, брат загиблого. — Але в останній момент мене не відпустили з роботи. В Олега залишилися син Мишко та дружина.

Ні родичі, ні рятувальники не можуть пояснити дій водія. Подібні аварії трапляються на переїздах раз на кілька місяців. Ніхто не знає, чому водії раптом виїжджають на колію.

6 травня 2008-го на цьому ж переїзді потяг ударив "ладу". Загинула родина з п"ятьох осіб. Вони їхали на поминальну неділю до родичів. За кермом сидів професіонал. Він працював водієм маршрутного таксі, мав 20 років стажу.

Не виживає ніхто, навіть коли ушкодження незначні

13 січня 2009 року неподалік села Вересоч поїзд збив "жигулі" першої моделі. Померли двоє чоловіків.

19 листопада 2008-го на цьому ж місці знайшли свою смерть троє людей. Поїзд Київ–Санкт-Петербург зіткнувся з "ладою-дев"яткою".

— Ці два переїзди — біля сіл Анисів і Вересоч — прокляті, — кажуть машиністи поїзду. Підтримують їх і водії з навколишніх сіл.

— Дивні речі на переїздах трапляються з 2006 року, — розповідають працівники Державтоінспекції. — Саме тоді, 13 жовт-ня, на переїзді Ніжин—Дуболугівка потрапила під поїзд "лада" 99-ї моделі. Там їхала пара закоханих, які планували зіграти весілля. Хлопцеві було 23 роки, його коханій — 18. Дівчина загинула. Вона була у білій сукні.

Чернігівські даїшники розказують, що після тієї пригоди на переїзді водії часто бачать привид жінки з розпущеним волоссям у білій сукні. Саме вона штовхає легковики на колії. Робить це  тоді, коли до поїзда залишається із сотню метрів, тому ніхто не може врятуватися. Цей привид, мовляв, обирає лише легковики світлого кольору, поїзд Київ—Санкт-Петербург і людей, які їдуть на похорон, поминки чи поминальну неділю. Не виживає ніхто, навіть коли ушкодження незначні.

2006-го Міністерство транспорту і зв"язку України встановило на переїздах цілодобову охорону. Змайстрували спеціальні кабіни, обладнали їх пічками-"буржуйками". Поставили варту. Однак за кілька місяців  поїзд збив солдата. Той загинув. Після того охорону зняли.

Зараз ви читаєте новину «На залізничних переїздах бачать привид жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі