вівторок, 19 листопада 2019 07:50

На складі боєприпасів загинули троє військових

Автор: KH.SUSPILNE.MEDIA
  Боєприпаси на військових складах у Балаклії на Харківщині почали вибухати о 14:28 15 листопада. Здетонували, коли їх везли на утилізацію
Боєприпаси на військових складах у Балаклії на Харківщині почали вибухати о 14:28 15 листопада. Здетонували, коли їх везли на утилізацію

Під час утилізації боєприпасів на військових складах у Балаклії на Харківщині прогриміли вибухи вдень 15 листопада.

На місці загинули двоє саперів — прапорщик 26-річний Дмитро Мовчан і старший солдат 26-річний Денис Ярмак. Вони служили в 91-му окремому полку спеціального забезпечення. Ще п'ятеро військових травмувалися.

— Загинули двоє наших хлопців. Ще один — солдат 24-річний Денис Янчевський, з опіками лежить у реанімації, — кажуть у військовій частині А0563, що дислокується в Охтирці на Сумщині.

17 листопада в лікарні помер третій постраждалий — старший солдат із Кіровоградщини. Мав 60% опіків тіла. Був на штучній вентиляції легень.

— Чоловіку було 43 роки. Окрім опіків, його сильно посікло осколками, — каже Віталій Саранцев, прес-офіцер Міністерства оборони в Харківській області. — Лікарі боролися за життя до останнього.

Попередньо, загорівся двигун до ракети 3М9 зенітно-ракетного комплексу "Куб", коли його везли на утилізацію. Після цього інші боєприпаси здетонували.

— Знищували боєприпаси, які не можна далеко транспортувати. Робили це в котловані на території складу, — повідомили в Генеральному штабі.

Військові запевнили, що місцевим нічого не загрожує.

Слідчі Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за статтею "недбале ставлення до військової служби".

Це не перша трагедія в Балаклії.

Торік 3 травня на території 65-го арсеналу Міністерства оборони зайнялася суха трава. Вогонь охопив майже 35 га площі. Почали вибухати боєприпаси. Евакуювали півтори тисячі людей, які живуть найближче. До вечора 4 травня полум'я загасили.

Ще одна пожежа на балаклійських військових складах сталася 23 березня 2017-го року. Постраждали п'ятеро людей, загинули дві жінки. З міста евакуювали майже 20 тис. людей. Вибухи пошкодили 373 споруди. Основною причиною загоряння стала диверсійна робота ворога.

Зараз ви читаєте новину «На складі боєприпасів загинули троє військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі