четвер, 27 листопада 2008 18:48

На Миколаївщині невідомий убив двох дівчат

Увечері в селі Лимани Жовтневого району Миколаївщини не видно людей. Селяни бояться виходити з домівок. 23 жовтня тут убили 15-річну Ганну Гулич, 2 листопада — Дарію Гузевич, 20 років.

— У нас у селі завжди було тихо й спокійно, — каже 60-річна Валентина Шебеко з Лиманів. — Після першого убивства всі були в шоці. Після другого перелякалися. Це ж серія, стало моторошно. Як тільки вечір, ніхто з хат не виходить.

Магазини в селі працювали до 18.00. Нині закриваються раніше.

— Зачиняю крамницю о 16.15, — розповідає місцева продавщиця Альона, 30 років. — За мною заходить чоловік, і йдемо додому.

Учителі відпускають школярів додому за півгодини до того, як стемніє. Щодня село патрулюють 40 міліціонерів. Найбільше їх на околицях.

— Коли я була дитиною, був случай, — згадує Тамара Коткова, 59 років. — Один чоловік убив жінку за те, що прелюбодєйствувала з кумом, а сам повісився. То була сенсація. Люди не могли такого осознати. Але однак те вбивство так не сколихало народ, як ці два.

Ганна Гулич навчалася у місцевій школі. Увечері 23 жовтня хотіла погуляти разом із подругами Вікторією та Тетяною. Останню батьки не відпустили, тому дівчата розійшлися на зупинці. Ганна пішла додому.

— Однокласники бачили Аню, запрошували йти погуляти, — плаче Лариса Гулич, мати загиблої. — Доня відмовилась. Коли хлопці поверталися додому, побачили її на дорозі. Вона лежала з розбитою головою.

Школярка не дійшла до хати 200 м. Однокласники викликали "швидку". Лікарі діагностували черепно-мозкову травму. За добу дівчина померла.

— Того дня я була в Очакові, — веде далі Лариса Гулич. — Цілу годину розмовляла з донькою по телефону. Казала їй нікуди не ходити, бо була застуджена. У неділю Аня мала приїхати до мене. Я ще просила взяти вудочки.

Дівчина мріяла стати екологом. По закінченні дев"ятого класу планувала піти на підготовчі курси.

— Доня така спокійна за характером, скромна. Не пила, не курила, — зітхає мати. — Останнім часом ходила з однокласниками на дискотеки. Цього року на десять днів їздила на море. Забрали її на три дні раніше, бо майже ні з ким не спілкувалася, замкнулась.

У загиблої нічого не вкрали. Міліціонери не виявили слідів насилля. Підозрюють, що нападник поводиться неадекватно.

— Ми щодня телевізор дивимося, — додає Надія, бабуся загиблої. — Може, покажуть, спіймали маніяка чи ні. Міліціонери нам нічо не кажуть, розслідують. Ми ж хочемо дізнатися, за що нашу доньку убили.

За тиждень у Лиманах знайшли вбитою Дарію Гузевич. Вона навчалася на перекладача в одному з миколаївських вишів. Жила в Миколаєві з матір"ю і 2-річною донькою. На вихідні привозила доньку до бабусі в село, а сама готувалася до занять. У неділю дівчинку забирала мати Дарії.

— Уже був вечір, — згадує Марія Гузевич, бабуся Дарії. — Даша пішла в гості до подруги Аліни. Вони дружили з дитинства. Я двері не закривала, лягла спати. О другій ночі мене розбудила мала. Даші не було. Розхвилювалася, до ранку не спала. На світанку пішла до Аліни. Вона Дашу не бачила.

Жінка думала, що онука повернулася до Миколаєва. По обіді в Лимани приїхала мати Дарії. Близько 16.00 вбиту Гузевич знайшов сільський пастух. Смерть настала від черепно-мозкової травми. Слідів насилля не знайшли.

Селяни кажуть, що за рік у Лиманах сталося чотири вбивства. Жодне не розкрили. Міліціонери говорять лише про два.

— Тиждень тому на околиці порізали хлопця, — розказує Тамара Коткова з Лиманів. — Нападник був у капюшоні. Сліди вели в сторону річки, до води доходили і зникали. А оце недавно сусідка вийшла вночі в туалет. Бачить: тінь якась стоїть. Раз — і зникла. То, мабуть, і був той убивця. Бачили його і на скелі біля річки. Доки покликали людей, то він щез.

Ворожка сказала, що в селі уб"ють ще одну дівчину

Селяни зверталися до екстрасенсів. Ворожка сказала, що вб"ють ще одну дівчину. Потому нападника затримають.

У сусідніх селах обговорюють убивства. Подейкують, нападник забив ще одну школярку в Жовтневому, в мікрорайоні Соляни Миколаєва вбили хлопця. Міліціонери спростовують це. Кажуть, ніякого маніяка немає. Допитують у Лиманах колишніх засуджених, наркозалежних та алкоголіків. За інформацію про нападника обіцяють 50 тис. грн.

— Дійсно, в селі Лимани скоїли два вбивства, — зазначає начальник обласної міліції генерал-майор Анатолій Науменко. — Але повідомлення про особу, яка потерпає від маніякального синдрому, носять малоймовірний характер і потребують подальшої ретельної перевірки.

Зараз ви читаєте новину «На Миколаївщині невідомий убив двох дівчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі