пʼятниця, 04 липня 2008 07:08

На дорогу витекло 15 тонн бензину

Автор: фото надане УДАІ МВС України в Рівненській області
  Бензовоз ”Ман” перекинувся на перехресті вулиць Льонокомбінатівської і Олеко Дундича у Рівному
Бензовоз ”Ман” перекинувся на перехресті вулиць Льонокомбінатівської і Олеко Дундича у Рівному

Понад 5 годин пожежники змивали бензин із дороги біля кафе "Океан" у Рівному. Опівдні 2 липня там перекинулася цистерна, яка везла пальне зі Львова.

Аварія сталася в житловому районі на перехресті вулиць Льонокомбінатівської та Олеко Дундича. За кермом був 45-річний Віталій Смолюк із села Олександрія Рівненського району. Коли бензовоз перекинувся, він виліз із кабіни і відбіг на безпечну відстань.

— Водій хотів повернути ліворуч на нерегульованому перехресті, — розповідає інспектор обласної ДАІ Світлана Марко. — Однак не врахував швидкості й вантажу.

У двох цистернах було 30 т бензину А-92. Від удару одна з них відкрилася — майже 15 т пального з чотирьох люків витекло на землю. Цистерна-причіп устояла.

— Сморід стояв нестерпний. Бензин потік на автотрасу, в каналізацію, — додає Марко. — Одна іскра — і все навколо згоріло б.

На місце аварії прибули рятувальники та міліціонери. Заборонили проїзд тролейбусам. Транспорт об"їжджав паралельними вулицями. Викликали два автокрани й тягач. Аби цистерна не зайнялася, її охолодили спеціальною піною. Бензин із тротуарів змили водою.

Зараз ви читаєте новину «На дорогу витекло 15 тонн бензину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі