вівторок, 29 січня 2008 07:09

Могилевича переплутали з Піскуном

  Семена Могилевича називають одним із найрозумніших шахраїв світу. Його арештували російські правоохоронці
Семена Могилевича називають одним із найрозумніших шахраїв світу. Його арештували російські правоохоронці

Минулого четверга у Москві арештували Семена Могилевича, 62 роки, та Володимира Некрасова. Перший, за інформацією Федерального бюро розшуку США, входить до десятки найбільш небезпечних злочинців світу, а другий володіє мережею магазинів "Арбат Престиж".

Могилевич родом із Києва, у Львові закінчив економічний факультет університету. Останні 30 років чоловіка пов"язують із різними групами російських рекетирів. У кримінальних колах його знають як Севу Київського або Дона Сіменона. У 1990-х Могилевич відсидів три роки за торгівлю валютою й чотири — за шахрайство. Має кілька громадянств: російське, українське, ізраїльське, угорське. Кілька разів змінював прізвище.

Могилевича називають одним із найрозумніших шахраїв світу. Американці підозрюють його у шахрайстві, відмиванні грошей і рекеті. Наші правоохоронці ні в чому Севу Київського не звинувачують.

Один із російських телеканалів переплутав фотографію Семена Могилевича з портретом колишнього генпрокурора України Святослава Піскуна.

— Ситуацію по Могилевичу я коментував журналістам "Вестей", — пояснює нардеп-"регіонал" Святослав Піскун, 48 років. — Для коментаря попросили фото. На екрані моє фото підписали "Могилевич", а Могилевича назвали Піскуном. У мене вибачились, я не буду з ними судитись.

Піскун каже, що за час його роботи в Генпрокуратурі кримінальних справ проти Могилевича не порушували.

— Коли я вже пішов із посади генпрокурора, розгорівся скандал, — згадує Святослав Михайлович. — Ніби хтось із співробітників СБУ знищив всі справи по Могилевичу, однак документально це не підтверджено. Ходили чутки, що він пов"язаний із РосУкрЕнерго і "Райффайзен банком Аваль".

Зараз ви читаєте новину «Могилевича переплутали з Піскуном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі