середа, 03 жовтня 2007 07:01

Міжнародні спостерігачі потрапили в аварію

Автор: фото: Інна ЛАГУТА
  Тернополянка Тетяна Радецька доглядає чоловіка Павла у міській лікарні Хмельницького
Тернополянка Тетяна Радецька доглядає чоловіка Павла у міській лікарні Хмельницького

30 вересня близько 17.00 неподалік від села Пирогівці Хмельницького району автомобіль "Деу Ланос" зіткнувся з "ВАЗ-2106". 60-річний водій "шістки" з Хмельницького загинув на місці пригоди.

В іномарці до обласного центру їхали міжнародні спостерігачі 33-річний Мілош Карішек із Боснії та Герцеговини й Млсес Весна, 42 роки, з Хорватії, 28-річний перекладач Андрій із Тернополя та водій Павло Радецький, 25 років. Усі вижили. Їх доправили до реанімації міської лікарні.

— Я нічого не пам"ятаю, — каже водій "ланоса" Павло Радецький. У нього перелом лівого плеча зі зміщенням, поранені голова та ноги. — Пригадую, як виїхали з Деражні (райцентр у Хмельницькій області. — "ГПУ"). Далі — провал у пам"яті. Отямився на траві.

За кілька днів Павла мають оперувати. Біля нього постійно чергує дружина Тетяна, 25 років.

— Павло дзвонить до мене й питає, де я? Каже, потрапив у аварію. І відключився, — згадує Тетяна. — Знайшла його аж у міській лікарні Хмельницького.

Павло та Тетяна живуть у Тернополі. Одружилися 6 років тому, виховують 5-річну доньку Катерину. Того дня возили спостерігачів на виборчі дільниці Хмельниччини.

Мілош Карішек та Млсес Весна — спостерігачі від Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами.

— Боснієць отримав закриту черепно-мозкову травму та рвані рани обличчя, — розповідає завідувач відділення інтенсивної терапії Микола Бесараба. — У хорватки такі ж травми, та ще й переломи обох гомілок. Її прооперували. У перекладача з Тернополя — перелом правої кисті руки, поранена голова.

Перекладач Андрій із боснійцем лежать в окремій двомісній палаті.

— Того дня ми об"їхали вісім дільниць, — розповідає через перекладача Мілош. — На жодній не зафіксували порушень. Претензій не маємо. Повертаючись до Тернополя, задрімали. Далі нічого не пам"ятаю.

До палати заносять обід — гороховий суп та вареники. Чоловіки починають їсти.

30 вересня на Хмельниччині працювали дві групи європейських спостерігачів.

Зіткнулися автомобілі з членами комісій

У понеділок близько п"ятої ранку неподалік селища Черемушки Бахмацького району Чернігівщини зіткнулися дві автівки. Водій автомобіля ВАЗ не впорався з керуванням і вдарився в "Москвич-АЗЛК". У "ладі" їхали п"ятеро членів дільнично-виборчої комісії. Вони везли бюлетені до окружкому. У "москвичі" поверталися додому четверо членів ДВК з інших сіл.
— Дорога, де сталася аварія, зараз в дуже поганому стані, — кажуть у сільраді селища Черемушки. — Вона майже не освітлюється. До того ж її завжди ремонтують. Можливо, водій наскочив на випуклість чи в"їхав до вибоїни. На такому покритті це можливо.
Швидкість під час зіткнення не перевищила 50 км/год. Ніхто з учасників ДТП серйозно не постраждав. Усі відмовилися від допомоги лікарів. Виборчі бюлетені перенесли в іншу автівку й відвезли до окружної виборчої комісії.

Сергій ГАЛЬЧЕНКО

Зараз ви читаєте новину «Міжнародні спостерігачі потрапили в аварію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі