середа, 19 грудня 2007 07:09

Міліціонер застрелив дебошира із сокирою на Вінниччині

У самих трусах вибіг увечері минулої п"ятниці 52-річний Дмитро Гричанюк — житель селища Теплик Вінницької області. Сп"янілий чоловік лаявся, розмахував сокирою й кидався на машини.

— Рукояткою бив по дверцятах та капотах "жигулів" і автобусу "форд", які стояли на вулиці, — каже начальник райвідділу міліції Микола Сохацький, 42 роки. — Перелякані люди боялися виходити з салону.

Потім Гричанюк побіг до маршрутного "ЛАЗу", який віз до Вінниці півсотні пасажирів. У цей момент вулицею йшли два міліціонери. Старший дільничний Віталій Мельник підбіг до автобусу та став попереду.

— Мельник намагався його заспокоїти, втихомирював, — веде далі Сохацький. — Водночас викликав підмогу, бо дебошир розмахував сокирою.

Міліціонери двічі вистрелили — у повітря й у землю. Дмитро не заспокоївся. Утретє поцілили під ноги. Куля рикошетом відбилася й потрапила Гричанюку в живіт. Він помер на місці.

— Мої працівники в першу чергу захищали пасажирів, — переконує Сохацький. — Убивати не хотіли, це сталося випадково.

Гричанюк жив неподалік місця пригоди. Працював водієм на місцевому цегляному заводі.

— Він був під 2 метри ростом, колишній боксер, — згадує Микола Сохацький. — 1998-го був засуджений умовно за крадіжки. Спокійний, однак коли вип"є — не може себе контролювати. Частенько бив дружину Світлану, кидався на перехожих.

Нині прокуратура перевіряє, чи правомірно міліціонер стріляв під ноги Гричанюку.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонер застрелив дебошира із сокирою на Вінниччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі