пʼятниця, 28 вересня 2007 07:01

Микола Мєдвєдєв жив одночасно з дружиною та тещею

49-річний Микола Мєдвєдєв із села Рябина Великописарівського району на Сумщині заробляв на життя тим, що копав могили на цвинтарі. Постійної роботи не мав. Мешкав із 42-річною безробітною дружиною Валентиною та тещею Марією Ростовцевою, 62 роки.

Марія Михайлівна раніше працювала лікаркою, отримувала пенсію. Допомагала грошима й молодша донька Тамара, вона живе в Ірландії.

Наприкінці лютого 2004-го жінка зникла. Донька подала заяву до міліції. Правоохоронці запідозрили вбивство.

— У сусідки ми знайшли сумку з речами Ростовцевої, — пригадує заступник начальника райвідділу Олександр Полянін, 41 рік. — Вона сказала сусідці, що збирається до родичів на Закарпаття й планувала забрати сумку перед від"їздом. Але в родичів її не було.

Запідозрили у вбивстві зятя. Він частенько випивав і сварився з тещею. Тим часом жінку продовжували шукати.

— Відкопали всі могили, які протягом місяця викопав Микола, — веде далі Полянін. — Разом із покійником міг підхоронити й тещу. Але тіла не було. Не знайшли й слідів насильства в хаті Мєдвєдєвих. Опитали Валентину — це нічого не дало.

Микола на той час поїхав на заробітки до Росії. На вимогу міліції дружина попросила його повернутися додому.

— Ми з ним довго бесідували, — розповідає правоохоронець. — Спочатку він твердив, що теща поїхала в Закарпаття до родичів. А я йому кажу, мовляв, гріх тіло не поховати.

Зрештою Мєдвєдєв зізнався у вбивстві. Розказав, що разом із дружиною та тещею випили горілки на поминках. Дорогою додому Микола попросив грошей. Марія Михайлівна не дала. Мовляв, однак проп"є. Вдома він накинувся на жінку з кулаками, а коли та почала кричати — звалив на ліжко й задушив. Тіло обсипав вапном і загорнув у поліетилен. У ванній кімнаті власної хати зняв кахель, вирив півтораметрову яму, поклав туди тіло й залив усе бетоном. Зверху поклав той же кахель.

Тіло жінки відкопали. На її похорон зібралося усе село.

— Добра була, — кажуть сусіди. — Завжди грошей позичить. Усім помагала.

Микола Мєдвєдєв — другий чоловік Валентини. Раніше жив у Харкові. Переїхав до Рябини 10 років тому. У Валентини від першого чоловіка Івана була доросла донька Христина.

— Валька то з одним, то з другим жила, — згадують односельці. — Частенько випивала. За собою не дивилася і виглядала старше  Миколи.

Натомість у Марії Михайлівни завжди була акуратна зачіска, пофарбоване волосся, сучасний одяг. Микола з Валентиною і тещею часто прогулювалися центральною вулицею села. Чоловік не приховував, що живе одночасно з обома жінками.

Валька спита була, а Марія завжди як з іголочки

— Валька спита була, а Марія завжди як з іголочки, — згадує сусідка Ростовцевої. — Микола як вип"є, то хвалиться мужикам, що спить то з тещею, то з жінкою. Видний мужик був. Здоровий, кремезний, сивий весь. Але як вип"є, то почина кулаками махати. Валька в синяках постійно ходила.

Мати заступалася за доньку. Викликала міліцію, коли Микола починав бійку. Якось за п"яний дебош його забрали на 15 діб до райвідділку. Він тоді сказав: "Вернусь і вб"ю тещу!".

Голова Великописарівського райсуду Наталія В"юник засудила Миколу Мєдвєдєва до дев"яти років ув"язнення. Чоловік вирок не оскаржував.

Хата Мєдвєдєвих нині порожня. Валентина подалася на заробітки до Росії.

Зараз ви читаєте новину «Микола Мєдвєдєв жив одночасно з дружиною та тещею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі