пʼятниця, 29 листопада 2019 07:10

Микола Кулеба півтора року відновлюватиметься після аварії

Уповноважений президента з прав дитини 47-річний Микола Кулеба із синами 19-річним Тимофієм і Єлисеєм, 10 років, залишаються у лікарнях після аварії.

Вона сталася 24 листопада близько 13:30 в селі Чабани під Києвом. Кулеба за кермом "Тойоти кемрі" виїхав на перехрестя на червоний сигнал світлофора і зіткнувся з мікроавтобусом "Фольксваген".

Стан Кулеби-старшого — стабільний. Із реанімації його готуються перевести в палату. Медики припускають, що реабілітація може тривати 1,5 року.

— У Миколи Кулеби закрита травма грудної клітки та перелом ребер з другого по десяте. Таку травму вважають однією з найболючіших. Даємо знеболювальне, — каже головний лікар "Фео­фанії" Ігор Семенів.

Тимофій Кулеба перебуває у важкому стані у відділенні нейрореанімації. Його ввели в медикаментозну кому. Це необхідно для лікування.

— Має черепно-мозкову травму. Провели консиліум. Хлопцеві вводять медикаменти, аби зменшити больовий синдром, — додає Семенів.

Тимофій — студент Національного університету ім. Тараса Шевченка. Працює у веб-студії, що розробляє сайти.

Єлисея Кулебу рятують у лікарні "Ох­ма­тдит". Там коментувати його стан відмовилися. Пояснили, що оприлюднять інформацію лише за письмової згоди батьків. Зі слів знайомих, у дитини численні переломи та забої. Загрози життю немає.

21-річного водія мікроавтобуса "Фольксваген" лікували в Києво-Святошинській районній лікарні. За три дні його виписали.

— Стояв третій за "Тойотою". Бачив, як усе сталося. Припаркувався і побіг допомагати потерпілим, — розповідає 57-річний Володимир Сафончик. Був свідком аварії. — Хлопець із "Фольксвагена" вийшов весь у крові. Запитав, звідки він. Сказав, із Чернігівщини. Тут — працює.

У поліції справу відкрили за статтею "порушення правил безпеки дорожнього руху". Але підозру поки що нікому не оголошували. Призначили низку експертиз.

Зараз ви читаєте новину «Микола Кулеба півтора року відновлюватиметься після аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі