середа, 21 листопада 2007 07:05

Микола Ковалюк убив рідного брата

15 вересня Микола Ковалюк із села Новоселиця Волинського району прийшов до райвідділу міліції й зізнався, що взимку 2005 року зарубав рідного брата Михайла.

— Ми не підозрювали його, — говорить 63-річна сусідка Ганна Голосадко. — Нема Михайла, то й нема. Він казав, що хоче їхати на заробітки до Росії.

У родині Ковалюків було десятеро дітей. З матір"ю жили троє синів — Михайло, Микола й Олексій. Перебивалися разовими підробітками, крали в односельців алюмінієві баняки, домашню птицю. 39-річний Михайло — середній брат. Високий, міцної статури, з дитинства любив командувати.

1993-го він забив до смерті батька, за що відсидів сім років. Після звільнення їздив на заробітки до Росії. Коли повертався, його навіть рідня боялася.

— Міг побити сестер, братів і навіть маму, — згадує односелець Володимир Макар, 47 років.

23 лютого 2005-го 54-річний Микола приніс додому 40 грн від зданого брухту й пляшку горілки. Михайло наказав віддати все йому. Микола відмовився. Тоді брат його побив і забрав гроші й горілку.

Микола попросив дві пачки чаю та цигарок

Увечері Микола взяв у коморі сокиру. Зайшов до хати. Михайло спав. Микола сім разів щосили ударив його по голові. Тіло сховав у хліві, а сам ліг спати. Зранку закопав брата у стайні.

— Нам невідомо, чи знали про вбивство мати й брат Олексій, — каже слідчий Василь Канюс, 25 років. — Однак відтоді 75-річна жінка втратила розум.

Про Михайла в селі ніхто не питав. Думали, подався до Росії. У березні матір забрала до себе донька Марія. Микола з Олексієм жили удвох.

Однак два місяці тому Микола Ковалюк прийшов до міліції й розповів, що у стайні лежить тіло брата. Каже, совість замучила. Мовляв, Михайло щоночі йому ввижається, ходить по хаті й просить їсти. У ямі слідчі відкопали рештки. Кінцівок не знайшли.

— На тому подвір"ї сільські пси збираються. Гріються в стайні. Певно, руки й ноги розтягли, — припускає Ганна Голосадко.

Коли Миколу забирали міліціонери, він попросив купити дві пачки чаю та цигарок. Йому загрожує 15 років ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «Микола Ковалюк убив рідного брата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі