середа, 30 січня 2008 07:13

Михайло Шведюк добудував до квартири кімнату

Автор: фото: Людмила БАШКІРОВА
  Киянка Тетяна Іванова вийшла на прибудову з балкона своєї квартири. Жінка щоранку збирає сміття, яке туди падає з верхніх поверхів
Киянка Тетяна Іванова вийшла на прибудову з балкона своєї квартири. Жінка щоранку збирає сміття, яке туди падає з верхніх поверхів

"Щоліта ми задихаємося від смороду, — 53-річна киянка Тетяна Іванова з другого поверху п"ятиповерхівки на вул. Маяковського, 12 показує прибудову, дах якої сягає її балкона. — Навіть у найбільшу спеку змушені наглухо закривати вікна, бо тут плавиться смола".

Жінка скаржиться на 53-річного Михайла Шведюка, сусіда знизу. Через нього, мовляв, у помешканні постійно вологість і сморід.

— Наша квартира тепер, як кам"яний мішок, — бідкається Іванова. — Замість дерев, із вікон бачимо тільки смоляні стіни.

Добудову площею близько 30 кв. м Шведюк звів уздовж своєї двокімнатної квартири на першому поверсі 10 років тому. Обклав її кахельною плиткою. Сусіди скаржилися до ЖЕКу, вимагали її знести. Однак комунальники ніяк не реагували.

— Шведюка ніхто не чіпає, бо він — колишній міліціонер, працював у ДАІ, постійно хизувався своїми зв"язками, — розповідають мешканці будинку.

Тетяна Іванова має хворе серце. Каже, що останнім часом напади почастішали.

На високий дах прибудови часто залазять діти.

Один хлопчина відчинив вікно на балконі й увійшов до нас у квартиру

— Якось уранці один хлопчина відчинив вікно на балконі й увійшов до нас у квартиру, — згадує 22-річний Михайло Іванов, син Тетяни Іванової. — Попросився пройти в будинок, бо не міг відкрити парадні двері. Там у нас кодовий замок.

Кілька разів сусіди подавали скарги на Шведюка до райдержадміністрації.

— Отримали відписку, де мене змушували знести прибудову над балконом Шведюка, — обурюється киянка. — Вони навіть не розібралися хто під ким побудувався! Це була єдина реакція на наші скарги, і то через десять років.

Родина Михайла Шведюка говорити на цю тему відмовляється.

Заступник начальника управління житлово-комунального господарства Деснянської райради Людмила Лукашевич каже, що перед зведенням добудови мешканці мають отримати три дозволи: на проектування, на будівництво і введення в експлуатацію. При цьому треба мати згоду сусідів. Перший дозвіл Шведюк отримав у грудні 1997 року, другий — торік у листопаді. Після скарг мешканців третього йому не видали.

— Ми запропонували сусідам вирішувати це питання в суді, — пояснює Людмила Лукашевич.

Нині мешканці трьох сусідніх зі Шведюком квартир готують позов на ЖЕК і Деснянську райдержадміністрацію. Звинувачують їх у бездіяльності.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Шведюк добудував до квартири кімнату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі