середа, 14 січня 2009 15:44

Матір-одиначку виселяють із квартири

Автор: фото: Наталія ПИЛИПЕНКО
  Світлана Вишнева боїться, що її з донькою можуть вигнати з квартири кожного дня. Куди йти — жінка не знає
Світлана Вишнева боїться, що її з донькою можуть вигнати з квартири кожного дня. Куди йти — жінка не знає

Другий місяць поспіль 27-річна Світлана Вишнева з райцентру Добропілля Донеччини живе з донькою на валізах: спакували речі й чекають виселення. У грудні 2008-го міськрайонний суд прийняв рішення виселити матір-одиначку з помешкання.

— Усе як сніг на голову, — зітхає Вишнева. Жінка хвилюється. — Через це все в мене піднявся тиск, загострилися болячки. Постійно п"ю заспокійливе, не можу вночі заснути.

Світлана працює бухгалтером у Добропільському шахтобудівному управлінні N5. Із чоловіком розлучилася чотири роки тому. Виховує 7-річну доньку Владиславу.

— Поневірялися з донькою по гуртожитках, бо свого житла не маю, — розповідає Вишнева. — Мене поставили в чергу на квартиру. Уже за рік, у квітні 2008-го, вручили ключі. Квартирка однокімнатна, у п"ятиповерхівці мікрорайону Молодіжний. Та я раділа. Нарешті, думала, пощастило. Наступного дня представники ЖЕКу зламали на вхідних дверях старий замок і поставили новий. Ми вселилися.

У помешканні давно ніхто не жив. Каналізаційна система забилася, стіни вкрилися цвіллю, повсюди звисало павутиння. Світлана власним коштом почала ремонт. Витратила заощадження, узяла кредити у двох банках. Загалом потратила майже 20 тис. грн.

Каналізаційна система забилася, стіни вкрилися цвіллю, повсюди звисало павутиння

Восени до квартири повернувся її попередній власник. Вимагав звільнити помешкання. Зібрав документи й подав до суду. Клопотання підтримали.

— А про повернення витрачених коштів у вироку не йдеться, — обурюється Вишнева. — Я ж стільки сил і грошей вклала в цю квартиру. Щоб погасити кредити, щомісяця відриваю від сімейного бюджету півтори тисячі гривень. І що тепер — серед зими доведеться переїздити в чергову халупу, починати все спочатку?

Колишній власник квартири вважався безвісти зниклим. Виявилося, що він переїхав до родичів у містечко за 15 км від Добропілля.

— За цією квартирою ми спостерігали не один день і навіть рік, — пояснює 60-річний Євген Рябченко, керівник "Добропільського експлуатаційного підприємства". — Коли впевнилися, що людина там більше не проживає, надали необхідні документи юристам. Житло визнали покинутим, передали до відповідного фонду міськвиконкому, а згодом надали Вишневій.

25 грудня Світлана Вишнева подала апеляцію до Донецького суду. Чекає на перегляд справи.

Зараз ви читаєте новину «Матір-одиначку виселяють із квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі