середа, 10 вересня 2008 07:09

Машину Івана Паранича побив 25-річний хасид

Автор: фото: Лілія КУШНІРЕНКО
  Електромонтер Іван Паранич показує своє ”Рено Кенгу”. Ремонт автомобіля обійдеться у 8 тисяч гривень
Електромонтер Іван Паранич показує своє ”Рено Кенгу”. Ремонт автомобіля обійдеться у 8 тисяч гривень

— 28 серпня мені надійшла заявка. Мав відремонтувати світло в багатоповерхівці по вулиці Софії Перовської, — згадує 57-річний Іван Паранич із міста Умань Черкаської області. Він протягом 20 років працює електриком у місцевому ремонтно-експлуатаційному управлінні N1.

Чоловік виїхав за вказаною адресою.

— Відкриваю щит. Дивлюся, а від нього по коридору йдуть проводи. Хтось провів "ліве" світло, — каже Паранич. — Перерізав їх. Буквально за хвилину підбігає молодий хасид. Починає щось кричать.

25-річний хасид Матіях Маше вибив з-під електрика стілець. Чоловіки почали сваритися. Матіях вибіг на вулицю.

— Я вже закривав щитову, як почув шум надворі, — продовжує електрик. — Виходжу, а той хасид б"є мою машину камінням. Побив переднє скло, три бокових, фари, погнув капот, порізав резину, вибив дзеркала.

За попередніми підрахунками, Маше завдав збитків на 8 тис. грн. Паранич написав заяву до міліції. Жовте "Рено Кенгу" він купив два роки тому. Їздить автівкою у справах.

— Не один рік збирав на неї гроші. Допомогли сини та матір, — зітхає. — Той хасид пропонував мирно розійтися. Казав, заплатить 500 доларів. Що мені з них, якщо лише дзеркала коштують 300 доларів.

Представник Міжнародного благодійного фонду імені Рабі Нахмана Даніель Едрі засуджує Маше.

— Він не повинен був цього робити, — каже Едрі. — За кілька тижнів почнуть прибувати паломники. Щоб уникнути подібних ситуацій, усім хасидам в аеропорту "Бориспіль" видаватимемо пам"ятки. Там зазначатимемо, як треба поводитися в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Машину Івана Паранича побив 25-річний хасид». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі