середа, 12 січня 2011 01:45

Машину Ярослава Бенедишина конфіскували даїшники

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Хмельничанин Ярослав Бенедишин
Хмельничанин Ярослав Бенедишин

Майже рік хмельничанин 27-річний Ярослав Бенедишин не може їздити своєю машиною. Його ВАЗ-2108 конфіскували працівники міської Державтоінспекції. Запідозрили, що номери кузова перебиті.

— Сказали, що за 10 днів надішлють відповідь, перебиті номери чи нє, — каже Ярослав. — І по сей день ані авто, ані документів. Навіть якщо моя машина і чесна, то щоб її забрати, треба буде заплатити майже 5 тисяч гривень за стоянку.

Червону "вісімку" 1989 року випуску Ярослав купив 2006-го. Віддав $3 тис. власникові із селища Підволочиськ Тернопільської області. Їздив за генеральним дорученням. Його не раз зупиняли інспектори, перевіряли номери. 2008 року автомобіль пройшов техогляд у міжрайонному реєстраційно-екзаменаційному відділі. Нічого протизаконного не виявили.

— А це раптом у лютому 2010 года — перебита, — каже Бенедишин. — Я й сам був у шоці. Але машину віддав. Десь за півтора місяця визвали мене у райцентр Волочиськ до нотаріуса, де я оформляв доручення. Приїхав, дав пояснення.

Автівку не віддавали. Ярослав почав писати скарги.

— Час від часу заходив на штрафмайданчик, дивився на свою машину. А це 25 жовтня приходжу, а замість нових титанових дисків із зимньою резиною стоїть якесь старйо. Диски покрашені синьою фарбою, прикручені двома болтами, з лисою літньою резиною.

Документи на машину міліціонери направили до Волочиська. Звідти переправили на Підволочиськ Тернопільської області.

— Матеріали перевірки надходили до нас чотири рази, і стільки ж ми відправляли їх назад, — розповідає Віктор Сніжок із Підволочиської райміліції. — Машину ж затримали у Хмельницькій області, хай вони і розбираються.

У Волочиській ДАІ кажуть, що справою мають опікуватися міліціонери з Підволочиська. Там, мовляв, живе власник.

Червона "вісімка" досі стоїть на штрафмайданчику Хмельницької міської ДАІ. Де документи на неї й легкосплавні диски з гумою — невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Машину Ярослава Бенедишина конфіскували даїшники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі