вівторок, 24 лютого 2009 16:52

Мартина Говдю убили школярі

У райцентрі Воловець на Закарпатті поховали 10-річного Мартина Говдю. Хлопця вбили діти.

— Тіло із зашморгом на шиї знайшов турист із Києва, — розповідає старший помічник районного прокурора Олександр Балаж, 41 рік. — Уранці 8 лютого він ішов у гори фотографувати світанок. На узліссі натрапив на труп.

Мартин народився у родині ромів — Розалії Говді та Мартина Титичка. Від народження був глухонімий. Крім нього, в родині є ще п"ятеро дітей. Мати доглядає їх, батько заробляє на життя двома кіньми. Дід — циганський барон.

Увечері 6 лютого сусідські діти запідозрили, що Мартин украв у них кирку — молоток для роботи з камінням. Наступного дня запросили Говдю на смітник шукати металобрухт. Додому той не повернувся.

Міліціонери з"ясували, що на звалищі Мартин знайшов алюмінієву деталь. 14-річний Владислав із братами 10-річним Ростиславом і Альбертом, 11 років, вирішили її відібрати й заодно помститися за вкрадену кирку. Діти посварилися. Трійця почала бити глухонімого. Копали ногами, вдарили каменем по голові. Владислав затягнув на шиї Говді зашморга.

Нападника затримали. Його братів відправили до притулку для неповнолітніх. Їм не загрожує кримінальна відповідальність, бо ще не досягли відповідного віку.

Зараз ви читаєте новину «Мартина Говдю убили школярі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі