четвер, 10 червня 2021 07:50

Марина Полях зарізала чоловіка на очах у доньки

Автор: facebook.com/YULIYA SEGEDA
  Марина Полях із Дніпра усміхається на знімку з адвокаткою Юлією Сегедою (на фото ліворуч) після скасування їй запобіжного заходу 27 травня. Жінка два місяці пробула під цілодобовим домашнім арештом за підозрою в умисному вбивстві
Марина Полях із Дніпра усміхається на знімку з адвокаткою Юлією Сегедою (на фото ліворуч) після скасування їй запобіжного заходу 27 травня. Жінка два місяці пробула під цілодобовим домашнім арештом за підозрою в умисному вбивстві

— Я до сих пор в шоке. Но у меня не было выбора. Понимала — либо я и мой ребенок, либо он, — дніпрянка 32-річна Марина Полях розповідає, як зарізала співмешканця 34-річного Дмитра.

Від знущань чоловіка потерпала два роки. 38 разів заявляла в поліцію.

— Офіційно було 38 звернень. Насправді понад 60. І ніякої допомоги. Прокидалася зранку й не знала, чи доживу до вечора. Він доньці описував у деталях, як мене вбиватиме. І що потім зробить із нею, — говорить Марина. — Він не пускав мене на роботу, відбирав телефон. Після побоїв була синя. Доки все не зійшло, забороняв виходити з дому. При сусідах теж бив, вони поліцію викликали. Його забирали. Через пару годин повертався і пекло продовжувалося.

Марина виховує 14‑річну доньку від попередніх стосунків. Із Дмитром познайомилася позаторік, за кілька місяців стали жити разом. Знущання почалися майже одразу.

— У день вбивства Діма прийшов п'яний. Зразу кинувся з кулаками, — каже Марина. — Вхопив мене за капюшон, штовхнув на підлогу. Поруч була донька. Я злякалася за неї. Коли падала — вхопила зі столу кухонний ніж. Не розмахувала ним, не била. Тримала в руці. Дмитро на нього напоровся.

Удар припав у серце. Дмитро помер на місці. Поліцію й медиків викликала донька Марини.

Дмитро був засуджений тричі. 10 років відсидів за умисне вбивство. Вдруге сів за порушення умов дострокового звільнення. Третій термін отримав умовно за шахрайство. Марина дізналася про минуле чоловіка, коли почали жити разом.

У поліції підтверджують, що Марина 22 рази зверталася на лінію 102. По десяти зверненнях склали адміністративні протоколи й направили до суду. Однак у день смерті Дмитра нападу не було. Пара випивала, в результаті сталося умисне вбивство, каже Іванна Стрілець із прокуратури Дніпра.

— Жінка принесла пиво, випивали. Чоловіка зарізала під час застілля, — говорить Іванна Стрілець. — Жодних тілесних ушкоджень на ній не знайшли, потреби в обороні не було. На відтворенні злочину не показує, щоб чоловік руками чи ногами її бив.

У крові Марини виявили менше 0,2 проміле алкоголю, випила склянку пива. У чоловіка знайшли понад 3, що дорівнює випитій пляшці горілки. Але спільного застілля не було, каже адвокатка підозрюваної Юлія Сегеда.

— У Марини дійсно виявили незначну кількість алкоголю. Це неповний стакан пива, навіть за кермо можна сідати. Але з обвинувального акта ця обставина зникла, — говорить Юлія. — Жінка захищала себе й доньку. Той жах, у якому вона жила, важко передати. Розуміла, чоловік здатний на вбивство. Переїхав до неї, тому що мав проблеми з орендованим житлом. Марині тікати було нікуди, бо жила в своєму будинку. Та й він би не дозволив. Одного разу побив її у відділку поліції, на очах у копів. Ті нічого не зробили. Підпалював будинок Марини, бив вікна, катував собаку. За весь час його лише раз оштрафували на 51 гривню. Решту справ залишили без розгляду.

Чоловік мав умовну судимість, лишався під контролем центру пробації.

— Торік центр пробації фіксував з його боку порушення. Але в суді питання розглянули тільки в лютому 2021‑го. Весь цей час із ним працював психолог, проводили тестування. З'ясували, чоловік схильний до агресії, насилля, запальний, — додає Юлія. — Марину бив десятки разів. І тепер їй закидають, що самооборони не було. Мовляв, цього разу в неї не знайшли тілесних ушкоджень.

Перші два місяці слідства Марина Полях була під цілодобовим домашнім арештом з електрон­ним браслетом. 27 травня суд скасував їй запобіжний захід. Жінці загрожує до 15 років в'язниці. Захист наполягає перекваліфікувати її дії на самооборону.

Зараз ви читаєте новину «Марина Полях зарізала чоловіка на очах у доньки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі