Ексклюзиви
четвер, 12 квітня 2012 07:30

"Мама вигнала Женю з дому в 17 років"

9 квітня минув місяць, як у Миколаєві зґвалтували і підпалили 18-річну Оксану Макар. Вона померла, її кривдники 22-річний Артем Погосян, 23-річний Євген Краснощок і 24-річний Максим Присяжнюк чекають суду. Заради посилення покарання Краснощоку миколаївці вимагають убити його цивільну дружину Інгу Славінську.

— Люди обговорюють усе в інтернеті, — каже 21-річна Інга Славінська. — Пропонують посадити на площі мене з дочкою на палю. Щоб Жені було так само боляче, як мамі Оксани. Бажають смерті дитині. Я боюся гуляти сама.

Інга — миколаївка.

— Я з дуже простої і бідної родини. Росла з мамою та бабусею. Мама багато хворіла, грошей не вистачало. З 10 років почала працювати. Збирала на полях цибулю й помідори, продавала картки для мобільного. Освіти не маю. З Женьою познайомилася в 11-му класі. Він теж працював на фірмі, яка продає картки для мобільних. Через півроку зрозуміли, що це більше, ніж дружба. Мама вигнала Женю з дому в 17 років. У нього був конфлікт з вітчимом. Женя пішов жити до баби. Перебивався на будівельних шабашках. Уміє і стіни класти, і плитку, й камінь. У жовтні два роки тому я завагітніла. Жила тоді в мами з бабусею, Женя у своєї бабусі. Він зняв кімнату у двокімнатній квартирі у друга, і ми переїхали. Коли забирав мене з пологового, взяв Віку на руки. У нього затрусилися руки, дуже боявся впустити її. Трусився над дочкою. Якщо я була втомлена, сам уставав уночі, годував і колисав. Не розписувалися. Вирішили, що я буду матір'ю-одиначкою.

Євген — скінхед?

— Це смішно. Він просто був у групі в соціальній мережі, тому що любив слухати там музику. Ні в яких акціях участі ніколи не брав.

Ви знали Присяжнюка та Погосяна?

— З Присяжнюком познайомилася у серпні торік. Він справив враження боязкої людини. Бувало, що ми заходили до нього в ту квартиру. З Погосяном хлопці познайомилися напередодні.

Де ви були в момент зґвалтування?

— 8 березня ми з Женьою зайшли до Присяжнюка. Десь до сімнадцятої години я була там. Потім поїхала до мами. 9 березня Женя вийшов на роботу, працював охоронцем у косметичному магазині на ринку Колос. Подзвонив мені удень 10 березня: "Якщо раптом що, ти не переживай, у вас із дитиною все буде добре". Я не зрозуміла, але налякалася. 10 ввечері він подзвонив уже з відділку. Поцікавився, як я, як дитина, сказав, що у міліції. Коли я про все дізналася, хотіла кричати на весь світ: "За що це мені? Чим я завинила?".

З Євгеном бачилися?

— Мене викликали на допит. У коридорі я зустріла Присяжнюка. Він говорив, що Женя хотів убити мене, але я поїхала, поламала всі плани, тому він убив першу-ліпшу. На Присяжнюкові і Погосянові й подряпини не було, а мій — побитий, як собака. Зараз кажуть, аби я знайшла адвоката. За що? У мене немає грошей за квартиру заплатити.

Говорили з правозахисниками?

— З адвокатом. Не пам'ятаю його прізвища. Він з юристами обговорював ситуацію. Сказали, що мотив убивства мав Присяжнюк. Бо квартира була його. Максим знав Оксану до цього, вона йому відмовляла.

Як до вас ставляться родичі?

— Хрещена мама сказала, якщо я буду сунути в цю справу носа, то хрещеної у мене не буде. Хрещеної у мене вже немає. Деякі друзі відвернулися, але більшість підтримала. Колеги підтримали. Тепер я зрозуміла, хто справжній друг, а хто ні.

Підтримуватимете чоловіка?

— Міліціонери зізнаються, що склепали справу на швидку руку, багато нестиковок. Я підтримаю Женю хоча б до суду. Розумію, що йому багато світить, а я нічого не зміню.

Де ви живете?

— Живу з Вікусьою у мами з бабусею. Мама працює прибиральницею, у бабусі пенсія. Допомогу на дитину оформити не можу, бо є борги за квартиру. Тепер сенс мого життя — Вікуся. Вона Славінська. Тепер я навіть рада, що моє прізвище. Живу тільки заради неї. Якби її не було, я наклала б на себе руки. Хотіла б виїхати з країни. Але грошей немає.

Зараз ви читаєте новину «"Мама вигнала Женю з дому в 17 років" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути