вівторок, 05 серпня 2008 07:06

Любов Левченко шукали сто міліціонерів

14-річна Любов Левченко із села Матусів Шполянського району на Черкащині увечері 10 липня була на дискотеці. Близько півночі поверталася додому. Поблизу сільського ставу її перестрів 33-річний Сергій Фокін. Він наказав Любові мовчати. Обіцяв підрізати, якщо галасуватиме. Розпитав, хто її батьки. Потім одягнув чорну шапку, повів до закинутої хати на краю села. Вибив шибку. Сказав школярці лізти усередину, потім заліз сам.

Зранку Любов почали шукати.

— Приїхало близько сотні міліціонерів із Городищенського, Катеринопільського, Смілянського, Звенигородського та нашого районів. Привезли двох собак, — згадує сільський голова Матусова Олександр Шульга. — Керував операцією перший заступник начальника обласного управління міліції Леонід Бойко.

Правоохоронці опитали батьків, із півсотні юнаків і дівчат. Хлопці говорили, що пропонували провести Любов додому, однак вона відмовлялася. Мовляв, живе неподалік. Односельці оглядали чагарники, цвинтар, пусті хати. Дехто прихопив із собою мисливську зброю.

— Я передзвонив керівнику Лебединського насіннєвого заводу Дмитру Кравченку, — каже сільський голова. — Запитав чи дасть вертольот, яким кроплять поля. Він не відмовив.

— До мене вже не вперше звертаються з таким проханням, — каже 33-річний Дмитро Кравченко. — Кілька років тому в селі Маслове теж зникли діти. Тоді, щоправда, пошуки не дали результату.

Олександр Шульга з пілотом облетіли поля, лісосмуги, ставки. Біля однієї з посадок угледіли чоловіка, який тягнув дівчину.

— Потім стало відомо, що якась жінка вела корову до тієї закинутої хати, — розповідає сільський голова. — Фокін злякався й повів Любов в урочище Байрак за півтора кілометра від села. Очевидно, побачив вертоліт і відпустив її додому. Віддав мобілку, показав дорогу до Матусова. Льотчик не ризикнув там приземлитися, полетів у центр села. Територію, де міг переховуватися злочинець, оточили.

Фокіна шукали до ранку 12 липня. Затримали, коли перескакував огорожу на кладовищі. Чоловік переодягнувся в темний піджак, до цього був у червоній футболці. Під час затримання тричі ударив себе ножем. Дві рани поверхневі, одна — глибока. Сергія доправили до лікарні, потім до ізолятора тимчасового утримання.

— Фокін із Донеччини, відсидів 12 років у тюрмі за вбивство, — говорить Шульга. — У Матусові живе чотири роки. Через нашого односельця познайомився зі Світланою. У селі кажуть, що неодноразово намагався ґвалтувати дівчат. Просто в міліцію боялися звертатися. Його одразу запідозрили. Того вечора він побив співмешканку та зник.

Зараз ви читаєте новину «Любов Левченко шукали сто міліціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі