пʼятниця, 07 грудня 2018 07:45

"Лопатою добила скло у вікні, витягла дитину"

Автор: www.tsn.ua
  Микола Півторак із села Михайлівка Олександрівського району Кіровоградської області сидить біля доньки 4-річної Таїси в хірургічному відділенні обласної дитячої лікарні. Дівчинка має опіки рук та обличчя. Потребує тривалої реабілітації
Микола Півторак із села Михайлівка Олександрівського району Кіровоградської області сидить біля доньки 4-річної Таїси в хірургічному відділенні обласної дитячої лікарні. Дівчинка має опіки рук та обличчя. Потребує тривалої реабілітації

— Укладала дитину спати. Почула, що собаки гавкають. Хотіла вийти подивитися, але не встигла. Розбили вікно. Коли відчинила двері — полум'я обпалило лице. Не розуміла, що відбувається, — розповідає 25-річна Дарина Півторак із села Михайлівка Олександрівського району Кіровоградської області.

По обіді 30 листопада в їхній будинок кинули коктейль Молотова. Почалася пожежа. Жінка була вдома з донькою 4-річною Таїсією. Обидві отримали опіки. Чоловік Дарини, 29-річний Микола, колишній боєць АТО. Служить заступником командира зенітного взводу у військовій частині у Знам'янці.

— Мені подзвонила продавщиця з магазину, що ­напроти нашого дому. Сказала: їдь бігом, бо горить. Що саме — толком не зрозумів. Примчав. Побачив кіптяву на домі, — пригадує Микола. — На дружині зай­нялися штани і кофта. Вибігла на вулицю. Лопатою добила скло у вікні, витягла дитину.

Жінка з донькою побігли через город до баби Лідії Сіней. Доки була при тямі, сказала, хто це зробив. Родичі та сусіди викликали рятувальників, "швидку" та поліцію.

— Збиралася до них в обід, — пригадує 73-річна Лідія Семенівна. — Коли Дашка біжить в одній футболочці. Кричить не своїм голосом.

Палія затримали за кілька годин. Ним виявився місцевий 22-річний Руслан Лебідь. Має судимість за крадіжки. Взяли під варту на два місяці без права на заставу.

— Руслан був не сам, нападали троє. Не знаю, чого взяли тільки його, — каже Микола Півторак. — Він мешкає в чоловіка, який працює наглядачем у в'язниці. За миску борщу порається у нього по господарству. Років два тому зловив Лебедя у своєму дворі. Ліз красти. Попередив: якщо таке повториться — здам у поліцію. Мабуть, прийшов помститися.

У будинку Півтораків вигоріли кухня та частина зали. Все залите водою. За життя дружини та доньки військового борються медики. Дарина має понад 44% опіків тіла. Найбільше постраждали руки, обличчя, спина та ноги. Стан важкий, але стабільний. Жінку готують до операції з пересадки шкіри.

Таїсію рятують у хірургічному відділенні обласної дитячої лікарні. Має опіки на руках та обличчі. Біля дівчинки чергує батько.

— Після пожежі додому приїжджав раз. Постійно в лікарні, — говорить Микола. — Розриваюся між дружиною та донькою. Два місяці тому Даша втратила матір. Доглядати дівчат помагає тесть.

Руслана Лебедя можуть ув'язнити на 10 років.

Зараз ви читаєте новину «"Лопатою добила скло у вікні, витягла дитину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі