середа, 12 серпня 2009 08:18

Лімузин згорів на очах у митників

Автор: фото з сайту www.epica.kiev.ua
  Обгорілий лімузин роздивляється туристка. Ціна такої машини щонайменше 100 тисяч доларів, хоча власник назвав митникам удвічі меншу вартість
Обгорілий лімузин роздивляється туристка. Ціна такої машини щонайменше 100 тисяч доларів, хоча власник назвав митникам удвічі меншу вартість

Минулої п"ятниці ввечері біля села Рогачів Рівненського району дощенту згорів лімузин "Хаммер Н2". Увесь наступний день туристи і селяни знімали його на мобільні телефони.

— Уперше в житті таку круту тачку побачив, — дивується 52-річний Петро з Вінниччини. — Хоча за кермом сиджу багато років.

"Хаммер Н2" 2004 року випуску належить американській фірмі "Фронт-Лайн-Транспортейшн". Завезли його в Україну два роки тому через митницю в Одесі.

— Заявлена вартість машини — 50 тисяч доларів. На той час за неї мали сплатити акцизний збір 17 тисяч 900 доларів, — розповідає Микола Маркевич, перший заступник начальника Рівненської митниці. — Автомобіль повинен був стати внеском у статутний фонд одного з рівненських підприємств і записатися під назвою "автобус". Та власник двічі отримав відмову реєструвати авто як внесок. Бо "хаммер" є легковим автомобілем, а не автобусом.

Лімузин півроку возив екскурсії Києвом, катав наречених на столичних весіллях. власника звинуватили в порушенні митних правил, бо він надав неправдиві дані з реєстрації авто. Однак суд справу закрив, а власника виправдав.

Більше року так і не зареєстрований "хаммер" стояв на складі Рівненської митниці. Минулої п"ятниці його мали перегнати до Ягодина, аби звідти доправити в Польщу. Лімузин їхав трасою Устилуг–Луцьк–Рівне. Позаду прямував автомобіль митної варти, який мав супроводжувати "хаммер" до кордону. На трасі митники помітили, що з-під капоту "хаммера" крапає бензин. Вони тричі телефонували водієві Дмитрові Гончарову на мобільний, аби попередити. Але чоловік не взяв слухавки.

— Раптом автомобіль спалахнув, як свічка. Водій встиг на ходу вискочити в двері. Тільки обпалив собі обличчя, — додає Микола Маркевич. – А лімузин згорів за кілька хвилин.

Приїхали дві пожежні автоцистерни, але врятувати іномарку не встигли.

У Рівному кажуть, що, напевне, сталося коротке замикання електропроводки.

Зараз ви читаєте новину «Лімузин згорів на очах у митників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі