четвер, 24 вересня 2020 07:41

"Лежав біля заправки лицем донизу. Пролетів метрів 10"

Автор: FACEBOOK.COM.COM
  Олексій Лось був власником будівельної організації. На мотоцикл пересів три місяці тому. До цього сім років їздив машиною. Був акуратним водієм і не порушував правил дорожнього руху, кажуть товариші загиблого
Олексій Лось був власником будівельної організації. На мотоцикл пересів три місяці тому. До цього сім років їздив машиною. Був акуратним водієм і не порушував правил дорожнього руху, кажуть товариші загиблого

— Їхав електроскутером, коли мене обігнав мотоцикл. Проїхав між машинами. Що далі сталося, не бачив. Угледів тільки, як по дорозі щось полетіло. Зрозумів — мотоцикліст. Як підбіг, він був уже в агонії, — каже Михайло Сотнічук. Став свідком аварії, що сталася біля села Стоянка Києво-Святошинського району на Київщині 11 вересня.

Тоді зіткнулися позашляховик "Лексус" та мотоцикл "Ямаха". Водій останнього 35-річний Олексій Лось — загинув. Був власником будівельної організації. Їхав до Києва здавати тест на коронавірус, щоб полетіти на відпочинок у Хорватію.

— Леша был аккуратным водителем. Когда он за рулем, я мог спокойно спать в автомобиле, — розповідає товариш Сергій Сукач, 39 років. — Машину водив сім років. На мотоцикл сів три місяці тому. Не ганяв. Це просто було його захоп­ленням. Він ніколи не робив нерозважливих вчинків. Завжди був спокійний, на позитиві. Не зривався.

Водій "Лексуса" не міг не побачити мотоцикл, додає Сукач:

— Приїхав на місце аварії за пів години. Олексій лежав біля заправки лицем донизу. Пролетів метрів 10. Удар був такої сили, що з нього злетів шолом. В автомобіля були подерті пасажирські дверцята. Значить, зіткнення сталося збоку. Шофер не міг не бачити товариша. По відео видно, що Льоша не гнав.

У загиблого лишилися дружина 35-річна Тамара, син Аскольд, 8 років, і донька 3-річна Лілія.

За кермом машини був підприємець 45-річний Сергій Головко. Їхав із невеликою швидкістю, як відчув удар у ліві передні двері та побачив мотоцикліста, пояснив на місці аварії. Нині від коментарів відмовляється.

— Призначено низку експертиз. Фахівці встановлять, з якою швидкістю рухалися водії, чи можна було уникнути зіткнення і хто кого "підрізав", — розповідає Віталія Грохольська з обласної поліції.

— Дивують пояснення водія машини, який заявив, що мотоцикліст спершу вдарився у відбійник, а потім полетів у його авто. На відео видно, що мотоцикл вдарився у загородження вже без шофера, — каже адвокат сім'ї загиблого Сергій Старенький, 46 років. — Є свідок, який був за 10–15 метрів від місця ДТП. Після проведення експертиз звернемося до слідчого з клопотанням про висунення підозри водію "Лексуса".

У липні 2014-го Головко був учасником іншої аварії. Біля села Малий Дивлин Лугинського району на Житомирщині на автомобілі "Тойота" зіштовхнувся з "Опелем". В останньому їхали троє людей. Загинули 25-річний Віталій Коваленко та Андрій Фещенко, 28 років. Досудове слідство тривало три роки. Бізнесмен спершу був підо­зрюваним. Потім його перевели у статус потерпілого. Суди тривають.

Із жовтня торік на Головка склали чотири протоколи за перевищення швидкості та порушення правил дорожнього руху, що призвели до пошкодження машини.

— Зробити підозрюваного потерпілим просто, — каже адвокат Сергій Порхун, 36 років. — Людина звертається з відповідним клопотанням до слідчого. Просить змінити статус, бо несе збитки — розбите авто, травми. Слідчий відхиляє. Тоді особа подає клопотання через суд. Сприятливими обставинами до такого "договорняка" в цій ситуації була реформа міліції. Тоді й могли все вирішити. А вину повісити на загиблого.

Зараз ви читаєте новину «"Лежав біля заправки лицем донизу. Пролетів метрів 10"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі