вівторок, 15 травня 2007 07:07

Кримінальний авторитет "Носатий" обізвав суддю відьмою

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  На засідання Вінницького райсуду громадянин Вірменії Самвел Манукян прийшов у білих туфлях і світлих штанах. На його прохання чистий одяг йому передала дружина Тетяна Сабодан
На засідання Вінницького райсуду громадянин Вірменії Самвел Манукян прийшов у білих туфлях і світлих штанах. На його прохання чистий одяг йому передала дружина Тетяна Сабодан

Минулого четверга у Вінниці засудили 43-річного громадянина Вірменії Самвела Манукяна, відомого в місті кримінального авторитета на прізвиська "Московський" і "Носатий". За незаконне будівництво шашличної у центральному міському парку, здирництво 10 тис. грн із місцевого підприємця Поміркованого й погрозу судді він отримав шість років в"язниці.

Засідання проводили російською, бо Самвел не розуміє української мови. Разом із адвокатом до суду прийшла друга дружина підсудного 36-річна Тетяна Сабодан.

— Таких, як він, треба з України просто висилати, — говорить один із двох охоронців, які стоять під дверима суду.

Дружина Манукяна нервує.

— Он так измучился, за полтора года похудел, — каже російською. — Комплексує, що погано одягнений. Просив принести білі брюки й білі туфлі.

З кімнати для нарад до зали засідань заходить суддя. Конвоїри заводять до клітки Самвела — високого, широкоплечого. На ньому світлі штани, білі туфлі й чорний светр. Він упевнений, що його випустять. Суддя зачитує свідчення підприємця Поміркованого, з якого Манукян вимагав 10 тис. грн. Самвел фиркає, сміється. Суддя визнає його винним і зобов"язує виплатити міськвиконкому 37 тис. грн за збитки міського парку культури.

Бачив ангелів, думав, помираю

— Это правоубийство, — кричить Манукян і жестикулює. — Вы киллеры, все заказано, нарушены все мои права! В этой стране нет закона! Невиновного человека посадили! Бандиты!

Суддя швидко виходить і наказує всім покинути зал. Останньою виводять заплакану Тетяну Сабодан.

— Я сподівалася, що його виправдають, — каже вона. — Будемо апелювати, звернулися до Європейського суду. Просто в цьому місті до нього таке відношення — захотіли й засудили.

Манукян приїхав із Вірменії до Вінниці 12 років тому. Перша його дружина з двома неповнолітніми доньками Сіруш та Сусанною залишилася на батьківщині. Самвел одружився з вінничанкою Тетяною Сабодан, у якої від першого шлюбу залишився син Вадим. Зайнявся дрібним підприємництвом — перепродував товари. У 2001-му Манукяна засудили за зберігання наркотиків і зґвалтування на сім років. Він відсидів лише два.

У місті кажуть, що Самвел очолює злочинне угруповання. Воно, мовляв, і приносить йому найбільші прибутки.

На початку 2005-го Самвел без дозволу почав зводити в міському парку шашличну. Тоді ж до міліції на Манукяна поскаржився приватний підприємець. Вірменин вимагав з нього 10 тис. грн за те, що не заважатиме займатися бізнесом. 26 серпня Манукяна арештували.

— Однокамерники говорили, що Самвел приколіст, завжди їх смішить, знає купу анекдотів, — розповідає дружина. — Має м"який та добрий характер, усе робить від душі.

Торік 7 лютого на засіданні суду Самвел оголосив голодування. Суддю називав відьмою.

— У мене був гіпертонічний криз, — виправдовується Манукян на останньому слові. — Судова тяганина виснажила морально, а голодування — фізично. Бачив ангелів, думав, помираю. Згадав, що колись обіцяв помститися 25 туркам, кричав, аби родичі вбили їх всіх. Слова "Я убью себя, чего ты от меня хочешь, ведьма?" суддя сприйняла на свою адресу. Всі 12 років, які живу у Вінниці, наді мною знущалися, не давали працювати.

Зараз ви читаєте новину «Кримінальний авторитет "Носатий" обізвав суддю відьмою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі