середа, 23 травня 2007 07:03

Колишня вчителька продавала наркоманам трамадол

Колишня вчителька біології Людмила Терещук, 60 років, продавала знеболювальне — трамадол. У великій кількості цей препарат викликає стан наркотичного сп"яніння.

До Вінниці Людмила Терещук переїхала 2000 року з іншої області. Має приватний будинок на вул. Данила Нечая. Пенсіонерка живе з єдиним сином, інвалідом І групи, 35-річним Павлом. У чоловіка після автокатастрофи пошкоджені кістки тазу.

— У сина сильні болі, ходити він не може, тому йому приписали трамадол, — пояснювала Людмила Терещук під час затримання.

Жінка виглядає молодшою за свої роки. Носить окуляри від сонця. На питання відповідає чітко й спокійно. Сусіди кажуть, у будинку Терещуків євроремонт, є всі зручності, сучасна техніка. Рік тому вони зауважили, що до Людмили вчащають невідомі.

— Паша сам вийшов на людей, які двічі-тричі на тиждень привозили таблетки, — розповідає пенсіонерка. — Ми збирали гроші, щоб замінити йому тазобедрений сустав.

У будинку Людмили Терещук міліція знайшла майже 3 тис. таблеток. Упродовж дня по трамадол приходили близько 50 клієнтів. Кожен купував десь 12 таблеток. Одна коштувала 4 грн 20 коп. Часто покупці не мали грошей, тому лишали заставу — речі. У помешканні Терещуків знайшли 10 мобілок, чужі паспорти, дипломи про освіту. Протягом чотирьох годин обшуку до пенсіонерки за трамадолом зайшли 23 особи. Переважно молодь.

Сусіди Терещуків неохоче розповідають про Людмилу та її сина.

— Навіщо мені проблеми. Ви знаєте, які до неї люди ходили, — незадоволено бурчить жінка років 35. — У мене сім"я, діти. Я не хочу ні з ким зв"язуватися.

Фармацевт аптеки, що неподалік будинку на Данила Нечая, почувши про трамадол, змінюється на обличчі.

— У нас його не продають. Що ви від мене хочете? — нервується  аптекарка.

Трамадол можна купити лише в тих аптеках, які контролює Міністерство охорони здоров"я та перевіряє міліція. Покупець має пред"явити рецепт на спеціальному бланку. Трамадол вживають при сильних болях по 1–2 таблетки. Коштує упаковка до 10 грн за 20 таблеток. Цим препаратом наркомани тамують біль під час ломки. Для наркотичного сп"яніння таблетки запивають алкоголем.

Завкафедри травматології вінницької лікарні N2 Володимир Фіщенко, 50 років, розповідає, що фірмовий залізний протез для Павла Терещука може коштувати $1,5–6 тис. Фіщенко провів 700 операцій зі встановлення схожих протезів.

Міліція розшукує постачальника трамадолу.

Зараз ви читаєте новину «Колишня вчителька продавала наркоманам трамадол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі