середа, 11 липня 2007 07:05

Колишній міліціонер хотів убити директора музею

Автор: фото: Валентина ОСТЕРСЬКА
  Директор Чернігівського обласного історичного музею Сергій Лаєвський лікується у хірургічному відділенні другої міської лікарні. Після поранень ножем у шию й під пахву чоловік залишився живий
Директор Чернігівського обласного історичного музею Сергій Лаєвський лікується у хірургічному відділенні другої міської лікарні. Після поранень ножем у шию й під пахву чоловік залишився живий

На світанку минулого вівторка до квартири 40-річного директора Чернігівського обласного історичного музею Сергія Лаєвського вдерся невідомий. Проліз крізь відкрите пластикове вікно на третьому поверсі п"ятиповерхівки.

— Вікно на ніч ми відкривали, думали — боятись же нікого, — згадує Сергій Лаєвський на ліжку хірургічного відділення другої міської лікарні. — Я проснувся від того, що інтуїтивно відчув іншу людину. Побачив, як він ножем ударив дружину. Став її захищати — нападник ударив мене. Спочатку в шию, потім під пахву зліва. Від несподіванки я навіть болю не відчув. Уже потім узнав, що після третього удару ніж зламався. Лезо залишилось на дивані, рукоятку знайшли в коридорі.

Сергія Лазаровича оперували двічі, його 39-річну дружину Лілію — раз. Ніж увійшов у її поперек на 9 см.

— Спробував затримати його у передпокої, давив, — продовжує Лаєвський. — Він викручувався, кричав. Раптом я відчув, що слабію, руки опустились. Нападник вибив двері й утік.

При згадці про ту ніч у Лілії Лаєвської, бухгалтера історичного музею, починають труситися руки.

— Проснулась я від скрипу дверей, — розповідає жінка. — А наді мною схилився чоловік з ножем. Питаю: "Хто ви?". А він мене ножем. Не схожий на бомжа чи злодія. Начисто виголений, у чистій футболці, брюках. Коли Сергій намагався його затримати, я побігла до дітей у сусідню кімнату. Старшому Артемові 18 років, він кинувся на поміч батькові. 12-річну Настю я накрила собою. Це просто був жах — інакше не назвеш.

Лаєвські викликали міліцію і "швидку". Описали нападника. Згодом їм показали кілька фотографій. Лілія впізнала колишнього міліціонера Михайла Коваленка, 22 роки. 4 липня на слідчому експерименті він зізнався у скоєному.

— Після армії Коваленко служив у нашому батальйоні патрульної служби, але чотири місяці тому його звільнили за прогули, — каже начальник міськвідділу міліції Едуард Альохін. — Зараз проти нього порушили кримінальну справу. Каже, що хотів украсти ноутбук.

Зараз ви читаєте новину «Колишній міліціонер хотів убити директора музею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі