пʼятниця, 03 грудня 2010 03:45

"Катували всю ніч, а потім кажуть: вибач, у нас така робота"

Автор: фото: Ірина ПАТЛАТЮК
  Вадим Корінний показує, куди міліціонери просували йому трубу і як били. Вимагали, аби зізнався у нападах на пенсіонерів
Вадим Корінний показує, куди міліціонери просували йому трубу і як били. Вимагали, аби зізнався у нападах на пенсіонерів

Другий місяць 22-річний Вадим Корінний із міста Жашків Черкаської області лікується після візиту до міліції. Там його побили, проломили череп.

— Чуть не забили, — розказує. — Усю ніч катували. А коли випускали, кажуть: вибач, у нас така робота.

Вадим закінчив місцевий коледж, має спеціальність бухгалтера. Живе з батьками і 27-річною сестрою. Їздить на 12-річному "опелі", допомагає батькам — ті продають на ринку одяг.

— Було це ввечері 21 жовтня, — згадує. — Приїхали до мене міліціонери. Кажуть, була аварія, хтось наче мене бачив. Треба у відділок проїхати, машину подивитись. Я ні в яку аварію не попадав, спокійно поїхав. Тільки заходжу — мене скрутили, оділи наручники. Кажуть, що я нападав на пенсіонерів.

Вадим знав, що на сусідній із його вулицею нещодавно обікрали пенсіонерку.

— Завели в кабінет, намотали на руки тряпку, щоб не було слідів, і давай бити. Завели руки за коліна, між ними просунули трубу. Підвісили мене на неї і товкли ногами і руками. Одівали протівогаз, чотири рази перекривали кислород, щоб задихався.

За сина хвилювалися батьки.

— Він не казав, що кудись має іти, — згадує 46-річна Валентина Корінна. — А вже ніч надворі. Дзвоню на мобілку — не бере. На другий день родичі сказали, що його машина під міліцією. Поїхала, а діжурний каже: нема його тут. Начальник міліції зі мною не зустрівся.

Вадим пробув у відділку до ранку.

— Місили добре, — згадує. — Там були ще черкаські міліціонери, але вони мене не трогали. Уранці прийшов капітан Олександр Мельник, який мене бив. Сказав, якщо не зізнаюся — посадить. Сміялися з мене. Але я ж не бомж, щоб лізти до людей у хату. Повели на очну ставку. Той чоловік мене не впізнав, я його тоже не знав.

Міліціонери відпустили Вадима. Він поїхав до лікарні. Провів там 10 днів.

— Поступив із жалобами на головний біль, болі у верхніх кінцівках, онімінням кінцівок, — каже лікар Валерій Шевцов, 67 років. — Зробили йому рентгенографію черепа — виявили перелом тім'яно-затилочної кісточки. На руках були сліди від браслетів, руки терпли, німіли.

Корінний їздив на судмедекспертизу. У висновку написали, що ушкодження середнього та легкого ступеня отримав від дії тупих твердих предметів. Витратив на ліки 1 тис. грн, продовжує лікуватися. Написав скарги до прокуратури й уповноваженої Верховної Ради України з прав людини. Із прокуратури прийшла відповідь, що порушена кримінальна справа за перевищення міліціонерами службових повноважень.

Правоохоронці випадок не захотіли пояснювати.

Зараз ви читаєте новину «"Катували всю ніч, а потім кажуть: вибач, у нас така робота"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

90

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі