вівторок, 01 квітня 2008 07:05

Катерину Сергійчук убили ножем у груди

Автор: фото із сімейного архіву Сергійчуків
  Катерина Сергійчук з райцентру Бердичів Житомирської області хотіла вчитися на кухаря. Фото зі випускного альбому.
Катерина Сергійчук з райцентру Бердичів Житомирської області хотіла вчитися на кухаря. Фото зі випускного альбому.

"Они меня изнасиловали, я их поубиваю", — написала у своєму щоденнику 15-річна Катерина Сергійчук із райцентру Бердичів Житомирської області. Увечері 6 лютого дівчина вийшла з дому й не повернулася.

— Тоді донька поробила уроки, склала сумку в школу, — плаче 40-річна Світлана Сергійчук. Жінка поправляє чорну хустку на голові. — Надвечір їй подзвонили на мобільний. Сказали, що побили її знайому Віку. За п"ять хвилин Катю забрав друг Володя Ходюк на прізвисько Шкут. Донька сказала, що вийде ненадовго.

Світлана Володимирівна працює листоношею, її чоловік, 45-річний Володимир, — столяр у фірмі "Західальянсбуд". Їхній син Євген, 17 років, навчається в ліцеї на столяра, донька Катерина була ученицею 9-Г класу середньої школи. Сім"я мешкає у власному будинку.

— Я помщуся цим покидькам за доньку! — гримає по столу Володимир Сергійович. — Чого ж вона нам не сказала, що її зґвалтували!

Того вечора батьки лягли спати, так і не дочекавшись доньки. Уранці занепокоїлися, бо Катерина не повернулася.

— Злякалася, давай ритися в її блокнотах, обдзвонювати знайомих, — каже Світлана. — Шкут сказав, що Катя сіла в чорні "жигулі". Мовляв, знала цю машину. Поїхали в бік мікрорайону Бистрик.

За кілька днів Сергійчуки пішли до міліції.

— Наді мною там ще насміхалися, — жінка зривається у плачі. — Мовляв, донька погуляє й повернеться.

2 березня мати вкотре перебирала речі Катерини. У підручнику з біології побачила щоденник, де донька записувала власні вірші. Кілька з них було про зґвалтування. Про те, як її силували, погрожувала помститися.

— Мене охопив страх, — каже Сергійчук. — Виходить, Катю силував не один. Наступного дня пішла в міліцію і показала щоденник. Тільки тоді вони подали доньку в розшук.

— Цілий місяць нічого не робили, — обурюється батько. — А тут раптом схопилися. Але вже було пізно.

Клянусь, я їх повбиваю. Розберуся за своїми законами

Тіло Катерини Сергійчук знайшли 15 березня. Воно лежало в очеретах ставка мікрорайону Бистрик. Експертиза показала, що дівчину вбили 6 лютого ножем у груди. Також на шиї знайшли кілька порізів.

— Якраз за десять днів до зникнення Катя пофарбувала волосся в чорний колір. На упізнанні в першу чергу я звернув увагу саме на волосся, — говорить чоловік. — Клянусь, я їх повбиваю. Розберуся за своїми законами!

Сергійчуки заводять до кімнати доньки. На стінах висять плакати героїв серіалів "Кадети" та "Моя прекрасна няня".

— Збирала ще календарики з героями тих фільмів, — показує мати. — Ходила в костел. Ось нещодавно Каті купили комп"ютерний стіл, планували взяти комп"ютер.

Володимир розповідає, що донька з дитинства любила їсти сиру картоплю. Після 9-го класу планувала з однокласницею їхати до Кременчука навчатися на кухаря.

Ховали Катерину 17 березня. Попрощатися прийшов увесь 9-Г клас.

У вбивстві міліціонери підозрюють 17-річного Івана Волошина та Володимира Ходюкова, 18 років. Хлопців затримали. Перевіряють версію зґвалтування. Кажуть, є третій підозрюваний, але він утік до Росії.

— Хлопці розповіли, що 6 лютого під час суперечки поранили дівчину ножем у грудну клітку, — каже керівник прес-служби обласної міліції Валерій Фільо, 39 років. — Поки що невідомо, чи школярку ґвалтували. Експертиза поки цього не встановила, бо тіло тривалий час лежало у воді.

Зараз ви читаєте новину «Катерину Сергійчук убили ножем у груди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі