середа, 30 травня 2007 07:08

Капітана міліції Олексія Морозова підозрюють у зґвалтуванні

— Це він, точно він, — перешіптувалися 13 квітня молодики на центральній дискотеці міста Шахтарськ Донецької області й показували на незнайомця в темному. — Давай-но непомітно обступимо його, щоб не втік, і викличемо міліцію.

Із десяток хлопців упізнали в незнайомцеві ґвалтівника, фоторобот якого два тижні висів на стовпах і в магазинах міста. Обступили чоловіка і звужували коло. Коли той зрозумів, що його хочуть упіймати, спробував вирватися. Його схопили й віддали міліції.

— На початку квітня до міліції прийшла жителька Шахтарська, — розповідає слідчий прокуратури Шахтарська Володимир Гербутов. — Розповідала, що напередодні ввечері вона з друзями відпочивала на танцях. Відчула притиснуте дуло пістолета. Невідомий пошепки пропонував вийти. Налякана дівчина робила все, що той наказував. На парочку, яка виходила із танцювального залу, ніхто не звернув уваги. Вийшовши надвір, незнайомець завів дівчину за будинки і зґвалтував. Наказав мовчати й утік.

Постраждала допомогла скласти фоторобот ґвалтівника. За тиждень до міліції прийшла неповнолітня. Розповіла схожу історію про зґвалтування. Містом поповзли плітки про серійного ґвалтівника.

Затриманого на дискотеці зґвалтовані дівчата упізнали одразу. Ним виявився 27-річний оперативник райвідділу міліції міста Красний Луч на Луганщині капітан Олексій Морозов.

— Ми його допитуємо, — продовжує слідчий прокуратури. — Та він не те що не зізнається, взагалі нічого не каже. Просто мовчить і чекає. Та що б він не робив, розслідуватимемо цю справу ми — луганським правоохоронцям не віддамо.

Колеги з райвідділу не вірять, що Олексій здатен на насилля.

— Він психічно нормальний чоловік, гарний друг і колега, — каже жінка з райвідділу, яка не хоче називатися. — Має гарну дружину, його синові лише півроку. Райвідділ шокований, не віримо. Навіть мати приходила скандалити. Казала, що сина підставили.

Дружині Олексій казав, що їздить на термінове завдання. Від Красного Луча до Шахтарська — 40 хв. машиною.

— Він був одним із кращих працівників, — говорить начальник Луганського обласного управління міліції Анатолій Науменко. — Але те, що він накоїв, ганебно, особливо для міліціонера.

Зараз ви читаєте новину «Капітана міліції Олексія Морозова підозрюють у зґвалтуванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі