четвер, 14 червня 2007 07:08

Капітан міліції забив до смерті будівельника

Із офісу Сімферопольської міської громадської організації "Кримське реєстрове козацтво" 4 березня зателефонували до "швидкої". Начальник штабу козаків просив приїхати — зафіксувати смерть 35-річного будівельника Володимира.

В офісі лікарі застали козаків та п"яного капітана міліції, дільничного з відділку сусіднього району. Усі як один твердили, що будівельник зайшов до приміщення попросити води й раптово вмер.

У морзі розтин показав, що будівельник помер від численних пошкоджень черепа, кінцівок, розриву м"яких тканин і тупої травми спини. Отримати їх міг лише в результаті побиття. Лікарі повідомили міліцію.

Виявилося, козацькі отамани запросили до офісу свого знайомого міліціонера — 32-річного капітана міліції Євгена. Попросили з"ясувати, чи то не їхній найманий робітник украв деталь водогону. Капітан одягнув на Володимира наручники й почав бити. Вимагав зізнатися. Коли будівельник непритомнів, обливав його холодною водою і продовжував гамселити. Бив професійно — сліди виявили лише в морзі, коли тіло охололо.

Покійний Володимир родом із Кіровоградщини. Родини і власного житла не мав. Їздив по Україні в пошуках заробітків. Зазвичай працював на будівництві. У Сімферополі ремонтував козакам приміщення.

Міська прокуратура справу проти міліціонера передала до суду. Капітанові загрожує 10 років тюрми.

— Зараз він під вартою, — каже прокурор Центрального району Сімферополя Олександр Штехбард. — Капітан заслуговує максимального терміну — бо був у формі, п"яний і знущався, як садист.

Зараз ви читаєте новину «Капітан міліції забив до смерті будівельника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі