четвер, 09 серпня 2007 07:00

Кабмін виселяє Центр ендокринної хірургії

Український науково-практичний центр ендокринної хірургії, трансплантації органів і тканин подав до суду на Кабінет Міністрів України. За рішенням уряду в приміщення Центру на Печерську хочуть переселити поліклініку Державного управління справами, відомого під абревіатурою "ДУСя".

— Ми розуміємо, що це виклик уряду, — каже директор Центру ендокринної хірургії, заслужений лікар України Олександр Ларін, 48 років. — Та у нас безвихідна ситуація. Тому — або пан, або пропав.

Центр розміщений на Кловському узвозі, 13а — за кілька кварталів від Верховної Ради та Кабміну. Площа будівлі — 7124 кв. м. Сюди збираються заселити поліклініку N2, що належить ДУСу і раніше займала Будинок із химерами на вул. Банковій.

— Їхні пацієнти — обслуговуючий можновладців персонал — водії, офіціанти, секретарки, — каже Олександр Ларін. — Заради їхнього добра унікальний науковий центр фактично викидають на вулицю.

Ендокринний центр — головна лікувальна установа держави, де діагностують та лікують цукровий діабет і його ускладнення. Щороку тут оперують 1,2 тис. хворих на патології щитовидки. Із них 40% мають рак. 2006 року Центр надав допомогу майже 40 тис. осіб.

За розпорядженням уряду, ендокринологи мають переселитись у свій клінічний підрозділ на Харківське шосе, 121. Нині це орендоване приміщення площею 4 тис. кв. м займають палати з хворими.

— Міністерство не думає, що зменшиться кількість ліжко-місць у лікарні для пересічних громадян, — каже Олександр Ларін. — Науковцям буде незручно працювати. Багато з них залишать роботу.

У Мінохоронздоров"я "ГПУ" не вдалось уточнити інформацію щодо Центру.

— Усі питання нам потрібно подавати в письмовій формі, — відповідають у прес-службі Міністерства. — Усно нічого не приймаємо. Якщо буде запит, отримаєте відповідь згідно закону.

Ринкова вартість будинку Центру на Печерську — $70 млн, запевняє Олександр Ларін.

— ДУС, за згодою Міністерства охорони здоров"я, хоче прибрати до рук майно в центрі столиці, — переконаний директор.

Центр вимагає визнати незаконним рішення уряду про виселення. Судове засідання за участі ДУСу, Кабміну та Центру відбудеться 4 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін виселяє Центр ендокринної хірургії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі