середа, 30 грудня 2009 07:20

Із жертв аварії вимагають 203 тисячі гривень компенсації

Із родини учителів Цико із села Новоолександрівка Олександрівського району Донеччини вимагають 203 тис. грн компенсації. Водія машини, в якій загинули їхні діти, експерти визнали винним у аварії.

Микола Цико — директор Новоолександрівської школи. Його дружина Віра працює учителькою молодших класів. Виховали доньку Сніжану й сина Миколу.

Торік сім"я вирішила поїхати власним автомобілем ВАЗ-2106 на Азовське море. Уранці 22 червня всі четверо сіли до машини, прихопили онука Микиту. За кермо сів Олег Салюк — друг родини. Попереду на "ладі-"дев"ятці" їхали зять Євген, дружина Олега Салюка і куми Рожкевичі.

На виїзді з Донецька машини розверталися в напрямку Маріуполя. Місце розвороту — розрив на газоні, який розділяє смуги зустрічного руху.

— Ми розвернулися перші, стали чекати їхню "шістьорку", — згадує 35-рiчна Ольга Салюк. — Вони стояли у кишені для розвороту, чекали. Раптом — удар! Мій Олег виходить із "шістьорки" білий, як крейда. Голова в крові. Коля хрипить, захлинається кров"ю. Віра кричить, стала навколішки над дітьми.

Коля хрипить, захлинається кров"ю

У задні бічні двері ВАЗу влетів джип "лендровер". Водія і пасажирів "жигулів" забрала "швидка".

— А ті закрилися в джипі, почали дзвонити по мобілках, навіть аптечки не дали, — обурюється Ольга Салюк.

— Під"їхали п"ять крутих іномарок із запорізькими номерами, слідчий сів у "субару" і там малював схему ДТП, — говорить 36-річний Володимир Рожкевич, який кермував "дев"яткою". — Я показав мiсце зіткнення — у розриві газону. Звідти починалися чорні смуги від шин "шістьорки". Але слідчий записав усе, як сам схотів. Понятими узяв знайомих власника джипа.

Міліціонери порушили кримінальну справу. 26-річна Сніжана і Микола, 13 років, померли в лікарні.

Згодом слідство визнало винним водія "шістки" 40-рiчного Олега Салюка. Він, мовляв, не пропустив джип, який рухався у попутному напрямі.

— Це неправда, — заперечує Салюк. Він працює вчителем праці. — Коли я виїжджав, я його бачив. Чорна крапка була за півкілометра від нас. Я перетнув проїжджу частину, заїхав у рукав і став. А він пролетів і вліпив мене ззаду.

Джипом керувала запоріжанка 22-рiчна Марина Лосева. Її водійський стаж був менше року. Поруч сидів власник автівки Василь Брижіцький, 50 років, директор підприємства "Електропривiд".


Справу заслухає Ленінський райсуд Донецька. Олегові Салюку загрожує 10 років колонії. Власник джипа вимагає від учителів 203 тис. грн компенсації. Засідання починається з оголошення результатів другої автотехнічної експертизи.

— Вони врізалися в нас у кишені розвороту. Там ми стояли, бо пропускали зустрічну "газель", — каже 57-рiчний Микола Цико. — А слідчий придумав, що зіткнення відбулося посеред дороги.

— Швидкість "лендровера" у момент удару була 81 кілометр на годину, — зачитує суддя Віктор Кротінов.

— А за першою експертизою, швидкість взагалі була 74 кілометри, — каже Цико. — Але це ж брехня. Вони самі нам казали, що доїхали від Запоріжжя до Донецька за 2,5 години. А там 230 кілометрів.

Зараз ви читаєте новину «Із жертв аварії вимагають 203 тисячі гривень компенсації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі