пʼятниця, 18 січня 2008 07:05

Із монастиря вкрали гроші та 3,5 кілограма золота

Увечері 10 січня послушниці Крупицько-Батуринського Свято-Миколаївського монастиря, що у селі Осіч Бахмацького району Чернігівщини, молилися. У цей час до келії ігумені 58-річної Дорофеї, в миру Валентини Хохлової, через вікно заліз чоловік. Із кабінету він поцупив сейф, де лежали 140 тис. грн, $25 тис. і 3,5 кг золотих прикрас.

— Коли мені про це сказали, я набрав матушку, — згадує сільський голова Петро Брагинець, 46 років. — Вона була саме на кордоні з Росією і попросила викликати міліцію.

Правоохоронці порушили кримінальну справу. Черниці нічого не хочуть розповідати. Лише матушка Афанасія, 39 років, донька ігумені Наталія Світлична, сказала слідчим, що золоті прикраси — пожертви мирян.

— Напередодні Нового року подібну крадіжку скоїли у Печерському районі Києва. Злодій теж виніс сейф, — каже виконувач обов"язків начальника райвідділу 35-річний Володимир Тепух. — Ми маємо його прикмети. Перевіряємо причетність злодія до крадіжки з монастиря.

8 січня у селищі Олишівка Чернігівського району у храмі Різдва Пресвятої Богородиці хтось зірвав замок на вхідних дверях. Із церкви винесли чашу, Євангеліє, кадило, срібний хрест, требний хрест, підсвічник та 1,5 тис. грн. Взяли також три ікони. Однак за 50 м від храму викинули їх.

Зараз ви читаєте новину «Із монастиря вкрали гроші та 3,5 кілограма золота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі