вівторок, 21 травня 2019 07:20

Із Лозінського зняли судимість

Дніпровський районний суд Києва достроково зняв судимість із колиш­нього нардепа- "бютівця" 56-річного Віктора Лозінського.

Його ув'язнили 2011-го за вбивство єгеря 53-річного Валерія Олійника із села Грушка Благовіщенського — тоді Ульянівського — району Кіровоградської області. За ґратами мав відбути 15 років. Лозінському двічі пом'якшували вирок. У квітні 2016-го ви­й­шов на волю за "законом Савченко", коли один день у СІЗО рахується за два.

Заяву про дострокове зняття судимості екс-нардеп подав до суду у квітні цьогоріч. 6 травня її задовольнили. Зокрема, через позитивну характеристику Лозінського після дострокового звільнення. Про це йдеться в судовій ухвалі:

"Його діяльність була спрямована на створення і роботу нових підприємств, організацію виробництва, пов'язаного зі сферою сільського господарства. Він неодноразово надавав волонтерську допомогу бійцям у зоні АТО, освітнім, спортивним і дитячим закладам, релігійним громадам. Це дає підстави вважати, що засуджений довів своє виправлення".

Також у рішенні суду значиться, що з дня дострокового звільнення екс-нардепа минуло понад три роки. Це — більш як половина строку погашення судимості за тяжкий злочин.

Зараз ви читаєте новину «Із Лозінського зняли судимість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі