четвер, 28 лютого 2008 07:09

Іванку Євсукову кинули вмирати під мостом

Автор: фото: Жанна ПОПОВИЧ
  Іванка Євсукова з селища Вишнівець Збаразького району Тернопільської області у хірургії обласної лікарні. Після побиття вона тиждень лежала без свідомості
Іванка Євсукова з селища Вишнівець Збаразького району Тернопільської області у хірургії обласної лікарні. Після побиття вона тиждень лежала без свідомості

4 лютого 16-річну студентку ПТУ-5 Іванку Євсукову з селища Вишнівець Збаразького району на Тернопільщині побили невідомі. Дві години непритомна дівчина пролежала в каналі під мостом неподалік траси.

Опівночі її помітив відвідувач бару "Вечірній Вишнівець". Чоловік почув стогін, присвітив мобільним. Побачивши дівчину,  викликав "швидку" й міліцію. Студентку доправили до обласної дитячої лікарні. Тиждень вона була непритомною.

— Бог хотів, щоб я жила, — усміхається Іванка знекровленими губами.

Зустрічаємося з нею в хірургії за 20 днів після пригоди. У дівчини закривавлене праве око, навскіс чола шрам. Голова в синцях.

Через струс Іванка майже нічого не пам"ятає. Євсуковій розбили голову ніжкою від столу. Її знайшли неподалік, у рівчаку. Там був також пакет із продуктами, а метрів за 300 — рюкзак і зошити. Зникли мобільний і 150 грн.

— Ледь пам"ятаю, як кричала: "Що ви хочете від мене? Відчепіться!" — намагається згадати той вечір дівчина. — Не знаю, скільки їх було, але я казала "ви". Хтось дав ляпас, я кулаком — здачу. Зламала всі нігті, збила кісточки на пальцях. Коли вдарили по голові, знепритомніла. Зараз уві сні бачу, ніби в палату заходить лисий здоровий дядько з бітою на плечі. Обличчя не видно. То, мабуть, один із нападників.

Іванка припускає, що на автовокзалі у Кременці знайомі запропонували підвезти її до Вишнівця. Дорогою вирішили зґвалтувати, однак вона не далася.

Дівчина вчиться на касира-контролера. Її 12-річний брат Микола — в кременецькій гімназії, 18-річна сестра Оксана — на екскурсовода в Почаєві. Усіх трьох виховувала мати Віра Євсукова, 40 років.

У неділю 3 лютого Іванка приїхала до училища з дому. У понеділок отримала 230 грн стипендії. На першій парі подзвонила сусідка. Сказала, що вночі померла мати.

— Це я винна в її смерті, — плаче дівчина. — Я тиждень перед цим хворіла вдома. Мама живе в селі Кімнатка під Кременцем. Вередувала, ліки не пила, два дні не їла. Мама по декілька разів бігала у крамницю за бананами й солодощами, доки сама не злягла. Але в неділю я вмовила Миколу і Оксану їхати на навчання. Кажу: баба є в хаті, вона догляне маму.

Віра Євсукова працювала завклубом, мріяла, що Іванка вивчиться на акторку. На її похорон донька їхала з братом. До села добралися попуткою.

— У машині закашлялась, а водій каже "Скажеш мамі, щоб дала тобі меду". А Коля: "Ми їдемо на її похорон", і розревівся. Найбільше шкода Колю і бабу: він малий, а бабця вже другу доньку ховає. 10 років тому померла мамина сестра.

Перед похоронами фельдшер порадив Іванці поїхати у Вишнівець, до друзів. Мовляв, вона така слабка, що не витримає процесію. Подружка провела на автобус.

— Я була вбита горем. Не пам"ятаю, як заїхала у Кременець, а потім у Вишнівець, — каже Іванка.

Опікунство на дітей оформлює їхня тітка Тетяна. Вона збирається забрати їх до райцентру Дубно Рівненської області.

Зараз ви читаєте новину «Іванку Євсукову кинули вмирати під мостом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі