субота, 24 листопада 2007 07:06

Івана Доманського підрізали на дискотеці

Автор: фото з сімейного архіву Доманських
  Зліва направо: Дмитро Бей, Володимир Галабурда та Іван Доманський танцюють на дискотеці ”Мандарин” у селищі Щирець Пустомитівського району Львівської області на Різдвяні свята 2006 року
Зліва направо: Дмитро Бей, Володимир Галабурда та Іван Доманський танцюють на дискотеці ”Мандарин” у селищі Щирець Пустомитівського району Львівської області на Різдвяні свята 2006 року

24 жовтня у селищі Щирець Пустомитівського району Львівської області поховали 20-річного Івана Доманського.

Іван закінчив технікум залізничного транспорту, працював на державному підприємстві "Схід" у Львові. Цього року вступив на заочне відділення Харківської державної академії.

— 25 жовтня Іван мав їхати на першу сесію, — розповідає однокласник Доманського Дмитро Бей, 21 рік. — Після іспитів його мали забрати до армії. Він готувався до проводів.

У неділю, 21 жовтня, Іван із друзями пішов на танці до клубу "Мандарин". Дискотеку крутять у центрі селища в приміщенні колишнього кінотеатру імені Тараса Шевченка. По периметру залу розставлені крісла, в центрі — танцювальний майданчик.

— У Щирець до бабусі зі Львова приїжджає 19-річна дівчина Наташа, — продовжує Дмитро. — Вона думає, що королева. Майже кожен хлопець через неї мав проблеми.

Кажуть, Іван випадково штовхнув Наталю. Вона поскаржилася 25-річному Павлові Сольському. Той раніше працював у "Мандарині" охоронцем. Нині безробітний. Живе у Львові, має дружину і двоє дітей. Того вечора приїхав провідати колишніх колег.

— Іван із Павлом сварилися ще у клубі. Це бачили люди, але зараз чомусь бояться говорити, — каже 20-річний Андрій Коцан, однокласник Доманського. — Я прибіг, коли вони були вже на вулиці. Павло розбив пляшку Іванові об голову.

У Доманського на скронях виступила кров. Павло розбив ще одну об Іванове плече, а у стегно лівої ноги встромив кухонного ножа. Той закричав: "Хлопці, в мене кров!" — і знепритомнів.

Вона думає, що королева. Майже кожен хлопець через неї мав проблеми

— Ваня лежав, а під ним розлилася калюжа крові. Вона два дні стояла, поки дощ не змив, — пригадує Коцан. — Ми кричали, шукали машину. Та водії довго не хотіли везти Івана до лікарні. Боялися, що вимаже кров"ю салон.

У Щирецькій лікарні медики вже не чули пульсу в Доманського. Він помер від втрати крові. У нього розірвалася артерія. До лікарні прибігли батьки та друзі Івана. До клубу приїхали працівники Пустомитівського райвідділу міліції. Павла зарештували.

— Наташа кричала, що ми її друга здали, — каже Андрій Коцан. — Всім розповідає, що Іван її бив. Але коли дійшло діло до експертизи, де ті побої? Їх не було.

На похорон дівчина не прийшла.

— Жінка для українського народу завжди була символом примирення, а тут спровокувала різанину, — сказав священик Богдан Когут.

Після похорону в "Мандарині" продовжували крутити дискотеку. Це обурювало місцевих жителів. Нині клуб закрили.

— Не знаю, чи покарають убивцю, — говорить Марія Доманська, мати Івана. — Чула, він уже на волі. Його в барі бачили.

Марія працює в місцевому кафе "Більярд", її чоловік Володимир — водій КамАЗа на заводі залізобетонних виробів. У родині залишилася 18-річна донька Христина. Вона навчається на перукаря у Львові.

Вбивство розслідує слідчий Пустомитівського райвідділу міліції Любов Щерба. Вона каже, що Павло Сольський перебуває у Львівському слідчому ізоляторі.

Зараз ви читаєте новину «Івана Доманського підрізали на дискотеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі