середа, 17 грудня 2008 15:51

Іван Прутко поміняв 14 тисяч гривень на карти та мило

Удень 3 грудня 70-річний вінничанин Іван Прутко прогулювався містом. На вул. Артинова біля чоловіка пригальмувала жовта іномарка.

— Ей, добрий чєловєк, падскажи, где первая гарадская больница, — запитав Прутка водій. У чоловіка був різкий циганський акцент.

У салоні машини сиділа жінка. Іван Пилипович почав пояснювати.

— Нет, дарагой, ти лучше сядь да покажи, — запропонував водій пенсіонеру.

Прутко погодився. Біля лікарні циган вийшов, поговорив по телефону. Коли завершив, сказав, що хворого родича поклали на операцію. Триватиме вона три години. Просився пересидіти час в Івана. Прутко запросив гостей. Тільки ті зайшли, як одразу запропонували поміняти долари. Мовляв, терміново треба 4 тис. грн. Показали пачку з грошима.

— Як побачив ту пачку, аж очі розбіглися, — каже чоловік. — Побіг у ванну, там в стіралці ховаю гроші. Продав недавно гараж. Усього було 14 тисяч.

Господар відрахував рівно 4 тис. грн. Решту запхнув у рукавичку й поклав на тумбу.

— Тут жіночка попросилася в туалет, — продовжує Прутко. — Я її повів. Поки включав світло, її дружок вже до виходу пішов. І вона за ним. Я в кімнату, а рукавички моєї із грошима й немає. Замість неї пакетик лежить, а там дві колоди карт і кусок мила.

Міліціонери розшукують циганів. Пенсіонер не запитав їх імен.

Зараз ви читаєте новину «Іван Прутко поміняв 14 тисяч гривень на карти та мило». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі