четвер, 15 травня 2008 07:13

Іван Безверхий півроку ховав тіло батька в комірчині

34-річний Іван Безверхий із села Романівка Теребовлянського району Тернопільщини забив батька півроку тому. Тіло сховав у комірчині. Тітці відсутність 60-річного Ярослава Безверхого пояснював по-різному: пішов до сусідів, поїхав до райцентру тощо.

На сморід у Безверхих сусіди поскаржились сільському голові перед 1 травня. Той викликав міліцію. Іван вказав на забиті двері комірчини. Коли експерт підняв мотлох та брезент, ізсередини побігли пацюки та миші. По людських кістках повзали черви.

На тілі нарахували 32 травми, ребра були зламані, череп пробитий. Іван  Безверхий зізнався, що восени за $1 тис. продав земельний пай. Попросив батька продати ще й свої 2 га. Той відмовився.

— Батько встав і вдарив мене в морду. А я його — він упав. Не хотів, я ж не знав, що-ся так стане, — каже Безверхий слідчому.

Тіло пролежало на підлозі до ранку. Коли Іван зрозумів, що батько не дихає, переклав його на ліжко. За три дні злякався, що його помітять, і сховав у комірчині. Накрив брезентом, двері забив. Жив у сусідній кімнаті.

— Страшно не було, бо щодня пив, — каже Безверхий. — Сусідам казав, що щурів труїв.

Іван Безверхий тричі судимий. Неповнолітнім отримав умовний термін за крадіжки, 19-річним уперше сів до в"язниці за крадіжку коней. Ще один вирок отримав за хуліганство та побиття колгоспного сторожа. Повернувся навесні 2007-го. Жив із батьком. Мати померла 15 років тому, старша сестра — ще раніше. Нині Іван чекає на покарання у слідчому ізоляторі.

Зараз ви читаєте новину «Іван Безверхий півроку ховав тіло батька в комірчині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі