середа, 12 березня 2008 07:05

Ірину Гаєвську чоловік розіп"яв між ліжками

У ніч на 17 лютого Роман Гаєвський, 28 років, із селища Замглай Ріпкинського району Чернігівщини побив на рік молодшу дружину Ірину. До ранку вона померла.

— Наш Рома — нормальний хлопець, — розповідає 37-річна Марія, сестра Гаєвського. Вона порядкує у двокімнатній квартирі. — Закінчив школу, відслужив, вивчився на токаря, працював на торфобрикетному заводі. З Ірою спочатку жили непогано. Коли пішли діти, перебралися з гуртожитку на квартиру нашої мами. Вона виїхала у село.

Роман ловив рибу, здавав металобрухт. Дружина доглядала дітей, отримувала допомогу. Родичі допомагали продуктами. Коли подружжя почало заглядати в чарку, свекруха забрала онуку Марину, якій нині 6 років.

—  Того вечора Іра пішла в бар, — продовжує Марія. — Брат притяг її додому, однак вона знову втекла. Він привів її вдруге і прив"язав, щоб не тікала.

Рідні не вірять, що Роман закатував дружину. Чоловік багато чого з подій того вечора не пам"ятає.

32-річна Тетяна Курда, подруга Ірини, згадує:

— Іра якраз отримала дитячі гроші. Я зайшла до них у гості, прийшло ще двоє друзів. Випили разом, пішли в бар. Недовго пробули, як за Ірою прийшов чоловік. Бив по голові, тяг додому.

Роман забрав Ірину о шостій вечора. Години через три заснув, а дружина повернулася до бару. Вдруге прийшов за нею близько першої ночі.

— Ми з чоловіком поверталися десь о третій, — продовжує Тетяна Курда. — Зайшли до Гаєвських. Закривавлена Іра сиділа на підлозі між ліжками, на руці щось намотане. "Усе нормально", — сказав Роман.

Вранці Іван Курда не міг знайти шапку. З дружиною подалися до Гаєвських. Господар відчинив двері, запропонував похмелитися. У спальні лежала мертва Ірина. Біля неї сидів 15-місячний син Кирило.

— Обличчя й голова побиті, волосся повискубуване. З одягу — одна шкарпетка, — згадує Тетяна. — Права рука заклякла піднятою вгору, вся спина у синіх смугах. Уже потім Рома розказав, що Іра, зовсім гола, була розіп"ята. Ноги прив"язані до Кирилкового ліжечка, руки — до того, де спала їхня Маринка. Взагалі синяки з Іри не сходили, — згадує Курда сімейне життя Гаєвських. — Чоловік бив її праскою, молотком. Два тижні тому так віддубасив, що думали — не виживе. Торік у листопаді його на 10 діб посадили.

Мати Ірини померла. Дівчину виховувала бабуся Віра Шарпата, 70 років, із села Невкля Городнянського району.

— Я онучку навчила всій жіночій роботі, — плаче Віра Костянтинівна. — Вона і випере, і наготує, і по ягоди чи лисички в ліс сходить, щоб здати за гроші. Вчилася на бухгалтера-секретаря у Замглаї, там із Гаєвським і познайомились. Десь рік все було добре. А потім він став пити, Іру привчати.

2002-го народилася Марина. Друга дитина, Юлія, померла.

Випили разом, пішли в бар. Недовго пробули, як за Ірою прийшов чоловік

— За весь цей час я не бачила онучку без синців, — продовжує Віра Костянтинівна. — Забирала її від чоловіка. А вона побуде трохи та й каже: "Бабусю, хочу, щоб була нормальна сім"я, а в дітей — батько. Поїду в Замглай". Накладу ото сумку харчів, грошей дам і випроваджу. Сина Кирила народила  вдома. Він — восьмимісячний, бо Рома бив Іру.

Жінку поховали у селі Бурівка. Там живе її рідний брат Сергій.

— Я того дня чекала онуку на день народження, — схлипує жінка. — Вранці прибігає сусідка: "Вам телефонують із Замглая. Щось сталося". Я до телефону. "Іру вбито", — кажуть.

Над Мариною оформляє опікунство мати Романа. Кирила забрали до райлікарні. Після обстеження його планують відправити до притулку.

— Хлопчику зараз рік і три місяці, — каже районний педіатр Алла Вереша. — Важить скільки треба, хоч ріс у неблагополучній сім"ї. Вошей немає.

Проти підозрюваного Романа Гаєвського порушили карну справу за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть.

Зараз ви читаєте новину «Ірину Гаєвську чоловік розіп"яв між ліжками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі