пʼятниця, 12 липня 2019 07:40

Інну Дубік задушив знайомий

Автор: WWW.FACEBOOK.COM/ОЛЕНA КОМПАНІЄЦЬ
  Зникнення 13-річної Інни Дубік із села Миролюбівка П’ятихатського району на Дніпропетровщині батьки помітили за шість днів. Дівчину знайшли задушеною в хащах
Зникнення 13-річної Інни Дубік із села Миролюбівка П’ятихатського району на Дніпропетровщині батьки помітили за шість днів. Дівчину знайшли задушеною в хащах

9 липня у селі Миролюбівка П'ятихатського району на Дніпропетровщині поховали 13-річну Інну Дубік. Її зґвалтували і задушили.

Дівчина зникла 23 червня. Вдень пішла до магазину по хліб та лимонад і не повернулася. Батьки про її зникнення повідомили за шість днів. Не одразу помітили вісутність доньки, бо пиячили. Про це розповіли у поліції.

Інна навчалася в школі, перейшла до восьмого класу. Була середньою із трьох дітей в родині Тетяни і Юрія Дубіків. Мають ще 15 і 12-річного синів. Тривалий час сім'я перебувала на обліку соціальних служб як неблагонадійна. Проте останні півроку скарг на них не надходило.

Дівчину шукали поліцейські, кінологи з собаками та волонтери.

— Ми прочесали все село, перевірили закинуті дачі — марно, — розповідає 42-річна Тетяна Карнаух. Брала участь у пошуку Інни. — Потім з'явилася інформація, що дівчину бачили в Жовтих Водах. Вирушили туди. Обійшли все місто, але Інни не знайшли. Складно було працювати, бо в селі за дитину мало переймалися. Мовляв, дів­чина матері не слухала, багато вимагала. З дому тікала й раніше.

Інна рано почала доросле життя. Спілкувалася із старшими хлопцями, випивала, кажуть жителі Миролюбівки.

— Там усе село неблагонадійне, якщо такими мірками говорити. Дубіки — не виняток. Тетяна раніше у Жовтих Водах працювала. Її чоловік — у місцевого фермера. Але щось не склалося, — розповідає місцевий депутат Євген Ведута, 29 років. — Зараз хазяйнують вдома. Тримають корову, господарку. З того й живуть.

Тіло школярки знайшли в хащах край села 5 липня. Того ж дня затримали підозрюваного у вбивстві. Йому 24 роки, родом із Сумщини. У селі живе недавно. Має прізвисько "Димок". Пас овець у місцевого фермера. З Інною був знайомий. Він і вказав, де заховав тіло. Слідчим пояснив: коли лишився з дівчиною наодинці, вирішив її зґвалтувати. Аби нікому не розповіла — задушив.

Соцслужби додатково перевірять родину Дубіків та хочуть забрати на реабілітацію найменшого сина.

Зараз ви читаєте новину «Інну Дубік задушив знайомий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі