пʼятниця, 15 листопада 2019 00:55

Ігореві Панову з дружиною пробили голови

Автор: FACEBOOK.COM/АЛІНА БОДНАР
  Подружжя Ігоря Панова й Оксану Кавецьку знайшли побитими й непритомними біля їхньої столичної квартири
Подружжя Ігоря Панова й Оксану Кавецьку знайшли побитими й непритомними біля їхньої столичної квартири

10 листопада в Києві знайшли побитими 56-річного Ігоря Панова та його дружину Оксану Кавецьку, 51 рік. Обоє були в комі. Лежали на сходах перед власною квартирою з проламаними головами. Сусіди викликали поліцію і "швидку".

Ігор Панов перебуває у комі в реанімації Головного військового госпіталю. Лікарі не дають ніяких прогнозів. Стан дружини — стабільно тяжкий.

— Ігоря з Оксаною били по-звірячому, — розповідає волонтерка Тетяна Грубенюк, яка товаришує з подружжям. — За день Оксана отямилася. Мене не впізнала, не пам'ятає, що сталося. Переживає за Ігоря. У нього роздроблений череп, багато гематом мозку. Під час трепанації почалася кровотеча, втратив 3 літри. Йому зробили 18 переливань, стан критичний.

Ігор Панов — військовий, родом із російського Ставрополя. В Україну переїхав кілька років тому. У березні 2015-го пішов добровольцем в АТО. Був бійцем 90-го окремого аеромобільного батальйону, має позивний "Хан".

— "Хан" прийшов до нас у четвертій хвилі мобілізації, — розповідає колишній командир 90-го батальйону Віталій Баранов, 52 роки. — Після падіння Донецького аеропорту обороняв Опитне, Водяне, Піски. Керував розвідниками. Вони відпрацювали в Авдіївській промзоні, перш ніж туди увійшов наш підрозділ. Прекрасний офіцер і боєць. В минулому — військовий, на Донбасі вчив хлопців воювати. Вкладав свої гроші, знаходив інструкторів. Торік демобілізувався. На початку листопада підписав контракт на службу в навчальному центрі "Десна" на Чернігівщині. Хотів забрати до себе дружину.

Із Оксаною Кавецькою познайомився до війни. Одружилися 2017 року.

У нападі на подружжя підозрюють сина Оксани 30-річного Максима й сусіда Олександра Пінчука, 29 років.

Максим постійно конфліктував із матір'ю за квартиру, кажуть знайомі. У день нападу сварився з нею телефоном. Потім приїхав, почав бити. За Оксану вступився чоловік. Максим утік, повернувся з сусідом. Бив матір із вітчимом молотком і битою.

Ігоря і Оксану знайшли близько 17:00.

— Кровіщі було море — на стінах, сходах, — говорить мешканка будинку 62-річна Ніна, прізвища просить не вказувати. — Вони часто сварилися, ми вже й не реагували. Максим усім нерви псував. Характер має запальний. Бігав із молотком, товк стіни в під'їзді, двері сусідам. Ми намагалася його не чіпати. Торік поліцейські приходили до нього, шукали наркотики.

Максима Кавецького й Олександра Пінчука арештували без права на заставу. Перший відмовився свідчити, другий провину заперечує.

— Я этого не делал, мне нечего бояться. Знаю эту семью больше года. Каждый день бухают, дерутся, ходят побитые, — говорить під час засідання Олександр Пінчук.

Слідчі мають докази причетності до злочину обох підозрюваних, каже прокурор Вікторія Лівочка.

— У Пінчука знайшли знаряддя, яким били подружжя. Є свідок, яка бачила його на місці злочину, — каже Лівочка.

Чоловікам загрожує довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Ігореві Панову з дружиною пробили голови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі