пʼятниця, 08 січня 2016 00:30

"Ховали сестру без ступні. Ударом її відірвало разом із ботинком"

Автор: ФОТО З САЙТА www.vk.com
  Лізу Ходирьову з села Тимошівка Михайлівського району Запорізької області збив легковик ”Лада-десятка”. Жінку відкинуло на відстань двох прольотів між електроопорами
Лізу Ходирьову з села Тимошівка Михайлівського району Запорізької області збив легковик ”Лада-десятка”. Жінку відкинуло на відстань двох прольотів між електроопорами

— Все произошло в секунды. Лиза с мужем Романом возвращались домой. Держались за руки. Вдруг — сильный удар сзади. Лиза отлетела на два столбовых пролета вперед. Роман несколько минут ее искал. Когда нашел, она уже не дышала, — розпо­відає 39-річний Іван Воробйов із села Тимошівка Михайлівського району Запорізької області про cмерть 20-річної Лізи Ходирьової. 26 грудня її збив односелець, поліцейський 19-річний Олександр Гулевський. Був п'яний.

Ліза Ходирьова з чоловіком жили в її батьків. Торік вивчилась на оператора комп'ютерного набору. За фахом роботи не знайшла. Влаштувалась продавцем у магазин побутової хімії в Мелітополі. 5 січня мав бути її перший робочий день.

— Сашу знаем с детства. Наш папа — его крестный. Тихий парень. На улице, в компании его редко можно было увидеть. Постоянно сидел дома. В тот вечер отдыхал с компанией в баре. Сильно выпил. На улице увидел "Ладу-десятку" одного из знакомых. Тот собирался подвезти девушку домой. Пока прогревал двигатель, зашел обратно в бар. А Саша сел за руль и без спросу поехал. Люди говорили, что он еле стоял на ногах, — розповідає 23-річний Олександр Волович, брат Лізи. — Спочатку проїхав на зустріч Лізі та Ромі. Летів на великій швидкості. Сестра з чоловіком вчасно відскочили. Та за кілька хвилин повернувся і збив. З машини не виходив. Зупинився ненадовго й поїхав далі.

— Машину покинув на спортивному майданчику, поряд зі школою. Ключі кинув на сидіння. Подзвонив Вані, власнику авто, каже: "Прости, я твоєю машиною людину збив". Той запитав, чи насмерть. Сашко відповів, що не знає. Після цього на зв'язок не виходив. Переховувався в селі. Його знайшли через добу, — говорить Олександр. — Ліву ступню сестри досі знайти не можемо. Ударом її відірвало разом із ботинком. Так і ховали без ступні. Думаємо, її відтягли звірі. Аварія сталася недалеко від лісопосадки. Там водяться лисиці, живуть бродячі собаки.

Олександр Гулевський — працівник Василівського управління поліції Запорізької області. На час слідства його відсторонили від роботи. Перебуває під вартою. У Тимошівці жив із батьками та молодшою сестрою. Мати — ­терапевт-фельдшер Михайлівської районної лікарні. Батько — охоронець на приватній фермі.

— Оскільки учасником аварії є працівник поліції, справу розслідує прокуратура, — говорить Олександр Волович. — Досі ніхто з його родини, ні сам Сашко навіть не спробували з нами поговорити, вибачитися. Нас теж до нього не пускають.

Лізу Ходирьову поховали 28 грудня. Попрощатися з нею прийшли близько 200 людей.

— Рома важко переживає смерть Лізи. Чорний від горя. На батьках теж лиця немає. Мама думає, що Ліза була вагітна. Каже, помічала такі признаки. Та експертиза цього не підтвердила, — додає Олександр Волович.

Зараз ви читаєте новину «"Ховали сестру без ступні. Ударом її відірвало разом із ботинком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі