Ексклюзиви
пʼятниця, 01 червня 2012 05:00

Хлопець і дівчина випали з балконів

У ніч на 23 травня в реанімацію Тернопільської лікарні швидкої допомоги з різницею в 3 год. привезли двох людей, які випали з вікон. 19-річного Андрія "швидка" доправила о першій ночі, 21-річну Юлію — о четвертій. Обоє випали із балконів багатоповерхівок у різних кінцях міста. Вона — з висоти третього поверху в мікрорайоні Дружба, він — із такої ж висоти на масиві БАМ. Дівчина отримала закритий перелом тазових і сідничних кісток і струс мозку. У хлопця — закрита черепно-мозкова травма, перелом трьох ребер і забої. Обох постраждалих уже перевели у травматологію.

— Можна сказати, що вони народилися в сорочці, — розповідає головлікар лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський, 45 років. — Операції вони не потребували. Лежатимуть мінімум три тижні, поки зростуться кістки. Наскільки я знаю, вони не знайомі.

Хворі спілкуються лише із родичами. Мати Андрія заборонила пускати до нього журналістів. Юлія — у стані психологічного шоку, ні з ким не хоче говорити.

— В обох пацієнтів однотипні травми від падіння з висоти. Вони побутового характеру, а не виробничі чи кримінальні. Їхній стан стабільний, задовільний, — додає завідувач травматологічного відділення Борис Майка, 55 років. — До нас раз-двічі на місяць привозять пацієнтів, що впали з дерева чи на виробництві травмувалися. Але щоб в одну ніч двоє із такими травмами — це справді рідкість. Вони лежать в одному відділенні, але не в сусідніх палатах. Усе, що говорять — упали з необережності.

Кажуть, Андрій учиться у тернопільському вузі. А Юлія — немісцева, приїхала до родичів із селища Мельниця-Подільська Борщівського району. Гостювала на вул. Карпенка в обласному центрі. Це новий 9-поверховий дім.

— Кажуть, вона на заробітках в Італії була років два. Туди їхала життєрадісна, а вернулася замкнута. Ніби дитину родички доглядала, — виходить із сусіднього будинку 57-річна Віра Іванівна, вдягнена в синій із ромашками халат.

— Але навряд чи вона хотіла з життям покінчити. Говорять, уночі із п'ятого поверху на четвертий перелазила. Хотіла би смерті — зразу би стрибала. То або випила добре, або від якихось наркотиків надвір захотілося, — долучається до розмови її сусідка  Галина, років 45. — Хтось ще був надворі, побачив. Доки до третього поверху по решітках лізла, унизу вже люди з покривалом чекали. Вона впала прямо на то одіяло. Але відбилася і на машину чиюсь полетіла. Ще й крило пом'яла.

Лікарі кажуть, від пацієнтів не було чути запаху алкоголю.

— Справді, науково доведено, що твереза людина перед падінням намагається згрупуватися. А від наркотиків чи алкоголю тіло розслаблюється й удар стає легшим, травми менш серйозні, — коментує Ярослав Чайківський. — До нас привозять п'ять-десять людей на рік, які випадали з балконів. Хтось випадково, хтось — із метою суїциду, частина і справді під дією якихось таблеток. Але чи вживали ці пацієнти психотропні речовини — важко сказати. Мабуть, у них таки сильні ангели-охоронці.

Зараз ви читаєте новину «Хлопець і дівчина випали з балконів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути