Ексклюзиви
вівторок, 10 липня 2007 07:02

Хлопці Заплатинського захопили кілометр набережної

— Торік на початку червня зайшов до мене в кабінет нардеп Володимир Заплатинський, — розповідає мер Алушти 54-річний Володимир Щербина. — Сказав, що хоче зайнятись ремонтом перголи на набережній. Мовляв, його "ребята хотят инвестировать".

Пергола, або "бірма"— це гідротехнічна споруда у вигляді бетонної плити близько півкілометра в діаметрі, яка виходить у море і захищає набережну від великої хвилі. Будуватись на перголі категорично заборонено. Однак Господарський суд Криму пішов назустріч "ребятам" із ТОВ "Івушка". І на перголі з"явився культурно-розважальний комплекс "Робінзон" на 700 відпочивальнків.

— Він зіпсував центральну частину набережної, — пояснює мер. — Хлопці Заплатинського з соломи та гіпсокартону нашвидкуруч зліпили казино. Рішення міськради про відведення землі й дозволу на будівництво немає. Тобто, це самозахоплення. "Робінзон" перекрив вихід алуштинцям до моря, ще й глушить усю ніч відпочивальників голосною музикою. Там і наркотиками торгують.

Міська влада пробувала позбутися "Робінзона", але не вдало. Відключать світло, а ті перекинуть провід із сусіднього бару і проводять через "Крименерго" рішення, що електрика їм подається у зв"язку із ремонтом. Відріжуть від міської каналізації — "Івушка" викидає відходи в море.

Комплекс перекрив вихід до моря і тепер у нас всі пляжі платні

Коли депутати постановили знести "Робінзон", суддя Господарського суду Криму Ковтун це рішення скасувала і зобов"язала міськвиконком забезпечити безперебійну роботу комплексу. Тоді під листом про заборону діяльності "Робінзона" підписалося більш ніж 5 тис. алуштинців.

— Коли ж знесуть цей кошмар? — обурюється Юлія, яка торгує на набережній картками для мобільних телефонів. — Для алуштинців бетонна плита на набережній була єдиним виходом на безплатний пляж. Комплекс перекрив вихід до моря, і тепер у нас всі пляжі платні.

Відпочивальники, які танцюють на дискотеці в "Робінзоні", не знають, що їхньому життю загрожує небезпека.

— У шторм, коли піде висока хвиля, бетонна платформа може перехилитися вниз. Тоді металеві конструкції комплексу складуться як паперові, поховавши під собою людей, — каже депутат міськради Сергій Сергєєв, 45 років.

Кілька місяців тому його колеги поставили під "Робінзоном" намети і розпочали акцію протесту з вимогою закрити комплекс. Тоді в Алушту з Києва приїхали помічники Володимира Заплатинського. Вони роздавали візитки нардепа і казали, що 5 тис. підписів за закриття "Робінзона" куплені за гроші.

У червні Вищий господарський суд України скасував рішення сімферопольського суду. А 4 липня кримський уряд розглянув питання про заборону діяльності "Робінзона". Урядовці зобов"язали "Крименерго" відключити комплекс від електропостачання.

Проте "Робінзон" продовжує працювати. Фарбуються стіни, надбудовується другий поверх. По місту розклеєна реклама. "Робінзон" запрошує на "бої жінок у грязі" і "дівчат у бікіні".

Зараз ви читаєте новину «Хлопці Заплатинського захопили кілометр набережної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути