пʼятниця, 27 квітня 2007 07:01

Харків"янин Олександр Черних два дні висів у під"їзді

У дев"ятиповерхівці на вулиці Ахсарова в Харкові 19 квітня повісився 56-річний пенсіонер Олександр Черних. Сусіди побачили його о пів на третю дня у під"їзді між восьмим та дев"ятим поверхами. Мотузка була прив"язана до перил, поряд — поліетиленовий пакет і кашкет.

— Він не пив, не шумів, завжди вітався, був веселий, — каже сусідка Олена Миколаєва. — Усі його називали дядя Саша.

Черних жив сам у квартирі цього будинку на восьмому поверсі. Дружина й обидві доньки його покинули, переїхали до Дніпропетровська. До пенсії чоловік працював інженером на різних заводах. У нього був рак печінки. Отримував пенсію по інвалідності. Останнім часом скаржився на біль у животі. Пенсіонерові зробили операцію, у понеділок 23 квітня призначили ще одну.

У день трагедії зранку Черниха бачила прибиральниця під"їздів. Він ішов додому з пакетом у руках. Привітався й сказав: "Так болить, що не можу терпіти. Замучився. Буду вішатися. Ось купив ліки й вірьовку".

Труп знайшов школяр Сашко Григор"єв із восьмого поверха.

— Син пішки піднімався додому за м"ячем, — розповідає мама хлопчика Ольга Григор"єва. — Побачив, злякався й побіг розповідати бабусі. Вона спочатку не вірила, бо вони з дядьком Сашком дружили. Тоді викликала міліцію.

Міліціонери оглянули підвішене тіло, накрили його білим простирадлом й поїхали.

— Ми знову дзвонили міліції, — згадує сусідка Нінель Олександрова. — Нам відповідали, що має приїхати експерт, а він один на все місто й область. Мовляв, на трупи утворилася "жива черга". Наш — восьмий.

Ніхто не приїхав за підвішеним тілом ані в четвер, ані наступного дня. Сусіди поверталися з роботи, діти бігали під"їздом. Сюжет про труп показав у п"ятницю ввечері телеканал "Новини АТН". За годину приїхали експерти і зняли тіло.

— У нас на рік до дев"яти тисяч трупів і всього чотири з половиною ставки на експертів, — зазначає начальник обласного бюро судово-медичної експертизи Володимир Хижняк. — Ми вже зверталися до місцевої влади міста, просили збільшити кількість експертів. Там кажуть, усе залежить від Міністерства охорони здоров"я.

Правоохоронці доводять, що знімати труп "некримінального походження" — не їхня робота.

— Якби був "кримінальний", забрали б одразу, — зауважує начальник Центру зв"язків із громадськістю обласної міліції Лариса Волкова. — Наш співробітник приїжджав, зв"язався з донькою померлого, з"ясував, що чоловік тяжко хворів. Далі — робота судмедексперта.

Зараз ви читаєте новину «Харків"янин Олександр Черних два дні висів у під"їзді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі