вівторок, 20 березня 2007 16:54

Гроші заробітчан украв водій автобуса

Уранці 28 лютого до Вінницького райвідділу міліції прийшов водій Чернівецької фірми-перевізника 39-річний Олександр і поскаржився, що напередодні четверо невідомих напали на нього, побили й пограбували.

Олександр живе з хворим батьком у Чернівцях. Його колишня дружина та донька мешкають окремо. Чоловік працює у маленькій приватній фірмі, що займається перевезенням речей із закордону та розвозкою їх до адресатів по Україні. Здебільшого це посилки та бандеролі заробітчан. Завданням Олександра було приймати посилки у Чернівцях та доправляти їх у містечка і села Центральної та Західної України.

Міліції водій розповів, що 27 лютого віз посилки на вантажному мікроавтобусі "мерседес" із причепом. Близько одинадцятої вечора зупинився біля будинку на вул. Коцюбинського у Вінниці. Його напарник поніс бандероль за вказаною адресою. Раптом біля вантажівки зупинилась іномарка. Звідти вийшло четверо чоловіків, представилися міліціонерами. Примусили Олександра не чекати напарника й терміново їхати до відділку перевіряти багаж на наркотики. До салону зайшли двоє. Олександр їхав, куди вказували. На виїзді з Вінниці незнайомці примусили його пересісти на сидіння пасажира. Виїхали мікроавтобусом у ліс біля села Сосонка. Там Олександра побили й забрали посилки з грошима. Злочинці зв"язали водія і втекли. Чоловік запевняв, що сам звільнився, і прийшов до міліції.

— На місце пригоди виїхали слідчі та експерти, — каже "ГПУ" 38-річний заступник начальника Вінницького райвідділу Олександр Щербань. — І відразу засумнівалися у розповіді водія. Ми дивувалися, що він покірно їхав, хоч міг запросто створити аварію й привернути увагу. Не вірили, що так легко звільнився. Нападники не залишили б такого шансу. Та й синець свідчив про милосердя розбійників.

Правоохоронці почали допитувати постраждалого детальніше, з"ясовувати неточності. Розробляли версію, за якою Олександр сам був зацікавлений у нападі. За кілька днів виявилося, що чоловік бреше. Сам поцупив бандероль із грошима й вигадав напад.

— Він прорахував не все, — зізнається Щербань. — Ми його викрили.

Олександрові було відомо, що перевозить 42 тис. євро. Проте він не знав, у якій посилці вони лежать, бо фірма-перевізник її не позначила. Розірвавши кілька, знайшов лише тисячу.

Нині чоловік зізнався у скоєному. Каже, що потребував грошей на лікування хворого батька. Заробляючи копійки, він перевозив величезні суми. Постійно думав, чи не вкрасти гроші — й не втримався.

Проти водія порушили кримінальну справу й відпустили на підписку про невиїзд.

Зараз ви читаєте новину «Гроші заробітчан украв водій автобуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі