пʼятниця, 14 вересня 2018 07:55

"Грошей пропонували, але як брати їх із рук убивці?"

Автор: www.dumskaya.net
  Речі потерпілих та уламки автомобілів розкидані по трамвайних коліях і дорозі увечері 8 вересня в середмісті Одеси. Двоє перехожих загинули і ще четверо скалічилися після того, як на них наїхав водій БМВ Олег Семиренко. Він проїхав перехрестя на червоний сигнал і зіткнувся зі ”шкодою” (на фото)
Речі потерпілих та уламки автомобілів розкидані по трамвайних коліях і дорозі увечері 8 вересня в середмісті Одеси. Двоє перехожих загинули і ще четверо скалічилися після того, як на них наїхав водій БМВ Олег Семиренко. Він проїхав перехрестя на червоний сигнал і зіткнувся зі ”шкодою” (на фото)

Київський районний суд Одеси арештував на два місяці 27-річного Олега Семиренка 11 вересня. Він за кермом легковика БМВ М5 задавив двох людей і чотирьох поранив на вул. 6-та станція Фонтана в центрі міста 8 вересня.

Семиренко проїхав на червоне світло та зіткнувся зі "Шкода Октавіа". БМВ відкинуло у людей, які стояли на тротуарі, за версією слідства.

— Машина пролетіла ще 150 метрів і зупинилася, — говорить свідок аварії Денис. — Водій із дівчиною-пасажиркою вийшли з авто. Вона почала кричати по телефону, щоб рятували. З іншими свідками ми затримали водія, від нього чути було запах алкоголю. Його одразу забрали в поліцейське авто й відвезли.

Від удару постраждали перехожі, які стояли на трамвайній зупинці. 55-річна Алла Брядко та Сергій Камінський, 52 роки, загинули на місці. Ще четверо скалічилася. Травми отримали водії обох автівок.

Алла Брядко загинула на очах у свого чоловіка. Він саме ­вийшов зустріти її до зупинки.

— Родичі приходили. Грошей пропонували, але як брати їх із рук убивці? — каже Сергій Ольшевський, зять Брядко. — Батько відмовився.

Сергій Камінський жив поблизу місця аварії. 20 років працював масажистом у міській поліклініці №20, займався реабілітацією важкохворих.

— Думали, что он жив. Мне среди ночи позвонили. Сказали, что попал в аварию и нужна кровь, — говорить Зінаїда Телятникова із поліклініки №20. — Коли я пізніше передзвонила і назвала прізвище, відповіли — наш Сергій загинув одразу. Це для нас велика втрата. Був дивовижною людиною. Його любили й поважали пацієнти. Він піднімав найважчих, які лежали після інсультів, аварій, травм. Ходив до них додому на виклики в різні кінці міста.

У нього залишилися дружина й дорослий син.

У реанімації перебуває 37-річний житомирянин. Одразу після аварії він значився невідомим — не мав при собі ні документів, ні мобільного телефона. Що робив у Одесі — поки що невідомо.

У нього політравма, відірвана ліва кисть.

— Є позитивна динаміка. Вдалося стабілізувати показники артеріального тиску, покращилися інші життєво важливі параметри, — розповідає Євген Григор'єв, головний лікар Одеської міської клінічної лікарні №1. — Однак пацієнт досі не дихає самостійно, залишається на апараті штучної вентиляції легенів.

Потерпілий курсант 21-річний Богдан Трусов має переломи обох гомілок, він лікується у військовому госпіталі. Ще двоє пішоходів — удома.

За кермом іншого авто був нацгвардієць 42-річний Дмитро, прізвища не вказує. Він після аварії перебуває вдома. Має численні забої, порізи на руках та обличчі. Сильно пошкоджена права нога від коліна і нижче, тому пересувається із палицею.

— Я понимаю свою вину. Готов помагать пострадавшим и семьям погибших, — говорить Олег Семиренко на судовому засіданні. Увесь суд просидів з опущеною головою.

— Я погано пам'ятаю момент аварії, напевно, вдарився головою, — каже Семиренко. — Відвозив дівчину додому, вона недобре почувалася. Точно знаю, що ­­не поспішав, їхав не більш як 80 кілометрів за годину і не на червоне. Правил більше не порушував.

Запевняє, що алкоголю не вживає взагалі. Тому того вечора був тверезий. Офіційні результати експертизи ще не оприлюднили.

— Он гонщик. Уже почистил свои страницы в соцсетях. Там было много видео, где он превышал скорость до 170–200 километров в час, — каже одеситка 18-річна Вікторія Яковенко. — Гасав удень містом, брав участь у несанкціонованих гонках.

Семиренка можуть ув'язнити на 10 років.

Зник ключовий свідок у справі Зайцевої

Два місяці не можуть знайти ключового свідка у справі смертельної аварії в Харкові нарколога Олену Федірко.

18 жовтня 2017 року в Харкові сталася смертельна аварія за участю автомобіля "Лексус". За кермом авто перебувала харків'янка Олена Зайцева. Федірко першою після аварії оглядала її. В акті зазначила, що в аналізах підозрюваної були наркотиковмісні речовини.

— Правоохоронці не змогли її розшукати. В серпні та вересні приходили за адресою її реєстрації в Харкові мінімум 11 разів, — повідомив під час засідання суддя Віктор Попрас. — Двері відкрили тільки 6 вересня. Жінка на вигляд 30–35 років сказала, що Федірко поїхала на непідконтрольну територію України.

— Федірко виїхала до хворої матері в місто Кадіївка на Луганщині (окуповане бойовиками з 2014-го. — ГПУ), — говорить адвокат Зайцевої Євген Мельниченко.

Зараз ви читаєте новину «"Грошей пропонували, але як брати їх із рук убивці?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі